Kam za kulturou? Tento týden nabídne debatu s mladými cestovali či konferenci o euru

Nemáte zatím program na tento týden a rádi byste vyrazili někam za kulturou? Přinášíme tipy na zajímavé kulturní a vzdělávací akce napříč Českou republikou!

Panelová výstava představí návštěvníkům průřez dvaceti lety českého členství v Evropské unii.

Před kutnohorskou Jezuitskou kolejí, která je sídlem Galerie Středočeského kraje, se na několika panelech představí fotografie významných projektů s doprovodným textem. Výstavu připravila Česká tisková kancelář. Slavnostní vernisáž proběhne 21. května ve 14 hodin za účasti vedení města Kutná Hora a hudebního doprovodu žáků Základná umělecké školy.


KDE: Jezuitská kolej, Barborská 51, Kutná Hora

KDY: úterý 21. 5. – 20. 6. 2024


Mezinárodní vědecká konference Olomoucké právnické dny představuje nejvýznamnější událost, která se v oblasti vědeckého života na půdě olomoucké právnické fakulty každoročně koná.

Program 17. ročníku konference je tradičně rozdělen do dvou částí. V úvodní plenární sekci vystoupí významní odborníci, druhá část probíhá prostřednictvím tematicky zaměřených sekcí. Těch je v letošním ročníku dvanáct. V rámci sekce Dvacet let od vstupu do EU – nové výzvy proběhne prezentace nové vědecké monografie.

Podrobný program naleznete zde.

KDE: Právnická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci, 17. listopadu 8, Olomouc

KDY: čtvrtek 23. 5. 2024 – pátek 24. 5. 2024, 09:00 – 17:00


Konference se zaměří na aktuální ekonomická témata spojená s členstvím České republiky v Evropské unii a jejich dopad na český podnikatelský sektor.

Na konferenci se podílí pražská Vysoká škola ekonomická společně se Svazem průmyslu a obchodu. Jejím hlavní tématem je pohled podnikatelů na přínosy a úskalí společné evropské měny. Euro a zkušenosti českých firem společně prodiskutují zástupci Svazu průmyslu, České národní banky, Národní ekonomické rady vlády a pozvaní podnikatelé.

Akce je určena odborné veřejnosti. Podrobný program a možnost registrace najdete zde.

KDE: Vysoká škola ekonomická v Praze, nám. Winstona Churchilla 1938/4, Praha 3

KDY: čtvrtek 23. 5. 2024, 14:00 – 18:00


Budějovický Majáles se bude konat předposlední květnový týden. Jeho součástí bude i setkání s mladými cestovateli plné praktických rad a inspirace pro cesty v rámci výměn mládeže a DiscoverEU.

Přijďte si poslechnout zážitky mladých cestovatelů, Ivety a Honzy, kteří využili programů Evropské unie a s minimálními náklady se vydali do evropských států. Načerpejte inspiraci a poslechněte si praktické rady těch, kteří se zúčastnili výměn mládeže a procestovali Evropu díky soutěži DiscoverEU. Akci spoluorganizuje Eurocentrum České Budějovice.

KDE: Kavárna biografu Kotva, Lidická tř. 2110, České Budějovice

KDY: čtvrtek 23. 5. 2024, 16:00 – 17:30


Hradní orchestr, klavírní recitál i vystoupení studentů jindřichohradecké umělecké školy společně s jejich kolegy z Německa. Konec jara bude v Jindřichově Hradci patřit hudbě!

Týden česko-německé hudby se koná při příležitosti 20. výročí vstupu České republiky do Evropské unie. Koncerty se uskuteční na přelomu května a června na dvou místech v Jindřichově Hradci, a to v kapli sv. Máří Magdalény a na náměstí Míru. Hudební vystoupení doprovodí po celý květen výstava fotografií ČTK na Masarykově náměstí.

KDE: Jindřichův Hradec

KDY: pátek 24. 5. – neděle 2. 6. 2024

Tento obrázek nemá vyplněný atribut alt; název souboru je Verze-program-II-724x1024-1.png.


Náhledové foto: Evropská komise

Sdílet tento příspěvek