Kam za kulturou? Tento týden nabídne Festival Planet či JazzFest

Nemáte zatím program na tento týden a rádi byste vyrazili někam za kulturou? Přinášíme tipy na zajímavé kulturní a vzdělávací akce napříč Českou republikou!

V parku na Kraví hoře v Brně si můžete užít léto s nafouknutými desetimetrovými modely vesmírných těles, projekcemi v sále digitária i letní kino ve společnosti těch nejlepších sci-fi filmů.

K vidění budou nafukovací Země, Mars a Měsíc v parku na Kraví hoře v produkci Hvězdárny a planetária Brno. Brněnská hvězdárna připravuje pro letní Festival planet novinku, a to nafukovací model Země ponořené do tmy, se znázorněním nočních zdrojů světla i polární záře. Obří nafukovací modely vesmírných těles se v posledních letech staly specialitou Hvězdárny a planetária Brno, turistickou atrakcí a vyhledávaným motivem amatérských i profesionálních fotografů.


KDE: Kraví hora, Brno

KDY: pondělí 8. 7. – neděle 14. 7. 2024


Navštivte již 19. ročník Mezinárodního hudebního festivalu Bohemia JazzFest v pěti městech Česka!

Bohemia JazzFest se stal v krátkém čase jedním z největších letních jazzových hudebních festivalů v Evropě. Časopis Downbeat ho dokonce uvádí jako jednu z nejvýznamnějších světových kulturních akcí. Festival založil v roce 2005 uznávaný jazzový kytarista Rudy Linka, který chtěl představit a propagovat špičkový světový jazz v České republice. Každý rok festival přiláká téměř 100 000 jazzových fanoušků na historická náměstí po celé zemi.  Vstup na všechny koncerty je zdarma. Program naleznete zde.

KDE: Praha, Plzeň, Prachatice, Hluboká nad Vltavou, Brno

KDY: úterý 9. 7. – úterý 16. 7. 2024


ZŠ Štefcova Hradec Králové ve spolupráci s Eurocentrem Pardubice a Eurocentrem Hradec Králové pořádají další ročník letních táborů, který s sebou opět přinese EURO DAY!

Cílem jednodenních výtvarných, pohybových a vzdělávacích aktivit, workshopů a soutěží bude seznámit žáky ZŠ z regionů všech věkových kategorií s rozmanitostmi, odlišnými kulturami, tradicemi a chutěmi Evropy a Evropanů.

KDE: ZŠ Štefcova 1092, 500 09 Hradec Králové 9

KDY: středa 10. 7. 2024, 13:00 – 15:00

Náhledové foto: Festival Planet

Sdílet tento příspěvek