Kam za kulturou? Vyrazte na dětské EURO DAYS nebo Barum Czech Rally!

Nemáte zatím program na tento týden a rádi byste vyrazili někam za kulturou? Přinášíme tipy na zajímavé kulturní a vzdělávací akce napříč Českou republikou!

Děti sportu, z.s. ve spolupráci s Eurocentrem Hradec Králové pořádají další ročník letních táborů, který s sebou opět přinese EURO DAY!

Cílem jednodenních výtvarných, pohybových a vzdělávacích aktivit, workshopů a soutěží bude seznámit žáky ZŠ z regionů všech věkových kategorií s rozmanitostmi, odlišnými kulturami, tradicemi a chutěmi Evropy a Evropanů. Nebude chybět ani úniková hra o ceny s názvem EU hledá prezidenta!


KDE: SPŠ, SOŠ a SOU Hradební 1029/2, 500 03 Hradec Králové

KDY: pondělí 12.08.2024, 09:30 – 12:30


Hned o den později se uskuteční EURO DAY také v Pardubicích, který opět připraví organizace Děti sportu, z.s. ve spolupráci s Eurocentrem Pardubice.

Součástí budou aktivity a soutěže v EUtejneru, který si připravil Europe Direct Pardubice. Otestujte si s dětmi zábavnou formou znalosti o Evropě! Čekají vás skládačky, přiřazovačky, písničky a mnoho dalšího.

KDE: Automatické mlýny Pardubice – piazzetta, Mezi Mosty, 530 03 Pardubice I

KDY: úterý 13.08.2024, 09:30 – 11:30


Již 53. ročník motoristické akce je součástí evropského šampionátu, a pravidelně se jí tak účastní závodníci, diváci a média z celé Evropy. Centrum závodu najdete v Zlíně, kudy v pátek večer před startem projde divácká přehlídka. Poté už budou následovat dva dny napínavého rally.

Tvoříme Evropu je společně s Eurocentrem Zlín mediálním partnerem letošního ročníku! Ministr Martin Dvořák v této souvislosti udělil Barumce záštitu v rámci výročí 20 let ČR v EU. Nyní také stále můžete na našich sociálních sítích soutěžit o permanentku a deskovku!

KDE: Zlín

KDY: pátek 16.08. – neděle 18.08.2024


Náhledové foto: Unsplash

Sdílet tento příspěvek