Kam za kulturou? Vyrazte na turnaj v pétanque, koncert či literární snídani

Nemáte zatím program na tento týden a rádi byste vyrazili někam za kulturou či vzděláváním? Vyrazte na literární piknik v Uherském Hradišti, Open Air koncert v Hradci nebo turnaj v pétanque v Praze!

Knihovna Bedřicha Beneše Buchlovana v Uherském Hradišti si i letos připravila oblíbenou akci – snídani ve stylu známých literárních postav ze zemí EU.

Chcete posnídat se svými oblíbenými literárními postavami a dozvědět se zajímavosti o zemích, ze kterých pocházejí? Tak dorazte!

KDE: Knihovna Bedřicha Beneše Buchlovana, Uherské Hradiště

KDY: úterý 27.8.2024, 09:00 – 12:00


V rámci zahájení 47. sezóny orchestru si Filharmonie Hradec Králové připravila mimořádný Open Air koncert.

Programově a tematicky koncert odkazuje na významnost roku 2024, který je Rokem české hudby. Cyklus symfonických básní Má vlast Bedřicha Smetany zazní na náplavce hradeckého Eliščina nábřeží. Koncert si letos i symbolicky připomene výročí 200 let od narození Bedřicha Smetany.
Koncert se koná pod záštitou Úřadu vlády ČR při příležitosti výročí 20 let České republiky v Evropské unii.

KDE: Náplavka na Eliščině nábřeží, Hradec Králové

KDY: středa 28.8.2024, 21:00 – 22:00


Francouzsko-česká obchodní komora již každoročně pořádá největší amatérský turnaj v pétanque. Letošní ročník navazuje na oslavy 20. výročí vstupu České republiky do EU.

Program nabídne plno zábavy a soutěží, společenského setkávání s lidmi z různých koutů České republiky i rozmanitých pracovních odvětví a výborné francouzské gastronomie.

KDE: zahrady Trojského zámku, Praha

KDY: čtvrtek 29.8.2024, 17:00 – 23:30


Autorka: Nicole Králová
Náhledové foto: Unsplash

Sdílet tento příspěvek