Dnes proběhne Fórum udržitelného rozvoje, kde potkáte i kolegy z Eurocentra Ostrava

Fóru udržitelného rozvoje 2024, které se uskuteční ve čtvrtek 19. září od 10:00 do 16:00 v prostorách nové budovy Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy v Jinonicích, je tradiční akcí Rady vlády pro udržitelný rozvoj, kterou organizuje oddělení udržitelného rozvoje Ministerstva životního prostředí. 

Letošní Fórum nese podtitul „Přeměna politik – zelená, spravedlivá, nevyhnutelná?“ Návštěvníci budou mít možnost diskutovat o tématech spojených s ekologickou, spravedlivou a digitální transformací, tedy o novém směru politik, který se týká každého z nás, byť jinými způsoby. Fórum zahájí ministr životního prostředí Petr Hladík a děkan FSV UK Tomáš Karásek.

Dopoledne hosty přivítá Romina Boarini, ředitelka Centra OECD pro kvalitu života. Poté dostanou v panelové debatě slovo experti ze státní správy, neziskové sféry, akademie a soukromého sektoru. Odpoledne se návštěvníci budou moct zúčastnit také tematických workshopů.

Fórum je tento rok součástí Evropského týdne udržitelného rozvoje, který probíhá tradičně každý rok od 18. září do 8. října.

Foto: Unsplash

Sdílet tento příspěvek