Seminář poradil, jak na financování projektů mezinárodní spolupráce

Eurocentrum Hradec Králové a Krajský úřad Královéhradeckého kraje uspořádaly v polovině září seminář s mezinárodní účastí o možnostech financování projektů mezinárodní spolupráce.

V současné době nastává vrchol v čerpání evropských dotací v programovém období 2021–2027. Zejména u mezinárodních, tedy přeshraničních, nadnárodních, meziregionálních, komunitárních, donátorských i dalších programů a fondů jsou aktuálně vyhlašovány desítky často velmi zajímavých výzev, investičních i neinvestičních.

Kromě využití možností stávajícího programového období je vhodné navazovat další mezinárodní partnerství, budovat nové sítě partnerské spolupráce nebo se začleňovat do sítí stávajících a připravovat se tak už i na příští programové období, kde by měly mezinárodní programy a fondy představovat pravděpodobně ještě významnější zdroj financování.

Semináře se zúčastnilo 120 účastníků! I to dokládá zvyšující se zájem o dané, doposud většinou méně známé programy a fondy.

Během semináře prezentovali účinkující možnosti, výhody i své zkušenosti například z: Mezinárodního visegrádského fondu, Programu přeshraniční spolupráce Interreg Česko-Polsko nebo Programu meziregionální spolupráce URBACT IV. Opomenuty nebyly ani příležitosti, které nabízí tzv. komunitární programy EU, mezi nimi program Erasmus+, CERV, Kreativní Evropa, program Life či Horizont Evropa. Velkou pozornost si získaly i příklady dobré praxe, jako např. velmi inspirativní projekt města Broumov v rámci programu URBACT IV.

Podrobné informace a prezentace o jednotlivých programech si lze stáhnout na našich stránkách Eurocentra Hradec Králové.

Seminář poradil, jak na financování projektů mezinárodní spolupráce

Sdílet tento příspěvek