Kam za kulturou? Vyrazte na EduFestival nebo Designblok 2024

Nemáte zatím program na tento týden a rádi byste vyrazili někam za kulturou či vzděláváním? Začíná nová sezóna seminářů pro středoškoláky Rozhoduj o Evropě a také se můžete těšit na EduFestival nebo Designblok 2024.

Začíná nová sezóna projektu pro studenty středních škol Rozhoduj o Evropě. První seminář je určen pro studenty z Jihomoravského kraje a kraje Vysočina a uskuteční se již dnes v Brně.

Chceš se dozvědět více (nejen) o evropské politice? Nebo si vyzkoušet, jaké to je zastupovat stát na půdě Rady EU nebo přímo občany v Evropském parlamentu? Chceš, aby byl Tvůj hlas v Evropě slyšet? To vše Ti nabízí nový ročník „Rozhoduj o Evropě – Staň se na den tvůrcem evropské politiky!“

KDE: Brno

KDY: pondělí 30.09.2024, 08:30 – 16:00 hod.

Kde budou semináře příště?


Festival o studiu v zahraničí, úspěchu a rozvoji individuálních talentů. Máte zájem o studium v zahraničí?​ Na EduFestivalu získáte všechny důležité informace o vzdělání na středních i vysokých školách.

Těšit se můžete mimo jiné na prezentace středních internátních škol ze zahraničí, osobní schůzky se zástupci středních škol, stánky zahraničních vysokých škol a inspirativní přednášky nejen o studiu v zahraničí. Získejte vstupenku zdarma.

KDE: Cubex Centrum Praha, Na Strži 2097, Praha 4

KDY: úterý 01.10.2024, 13:00 – 18:00 hod.


Již 26. ročník největšího českého festivalu designu a módy. Pražský mezinárodní festival designu Designblok pořádaný v tvůrčím srdci Evropy je největší výstavou designu a módy ve střední a východní Evropě.

Během 5 dnů akce si budete moci prohlédnout nejnovější produkty od více než dvou stovek nezávislých tvůrců, studií i etablovaných značek. Tématem letošního ročníku je MLÁDÍ.

KDE: 4 lokality na Praze 1 a Praze 8:

Bastion Florenc – Křižíkova 2A, Praha 8
Jízdárna Pražského hradu – U Prašného mostu 3, Praha 1
Muzeum Prahy – Na Poříčí 52, Praha 1
Uměleckoprůmyslové muzeum v Praze – 17. listopadu 2, Praha 1

KDY: středa 02.10. – neděle 06.10.2024


Ministerstvo zahraničních věcí ČR ve spolupráci s Technologickým inovačním centrem Zlín pořádají seminář o možnostech vědecko-výzkumné spolupráce v USA a Francii.

Kulatý stůl je primárně určen pro výzkumná střediska, akademické instituce a inovační a technologické firmy se zájmem o vývoz produktů, služeb a know-how na zahraniční trhy. Nástroje vědecké diplomacie a možnosti zapojení do vědecko-výzkumné spolupráce v těchto zemích budou prezentovat Jan Chmelík, vědecký diplomat Velvyslanectví ČR ve Washingtonu a Zuzana Gamrotová, ekonomická diplomatka Velvyslanectví ČR v Paříži.

Účast na akci je zdarma po předchozí registraci na e-mailové adrese lavrovicova@ticzlin.cz.

KDE: Krajský úřad Zlínského kraje (Tř. Tomáše Bati 21, Zlín – expozice v přízemí)

KDY: čtvrtek 03.10.2024, 09:00 – 11:00 hod.


Náhledové foto: Designblok

Sdílet tento příspěvek