Kam za kulturou? Vyrazte na konferenci nebo vernisáž s tématem 20 let Česka v EU

Nemáte zatím program na tento týden a rádi byste vyrazili někam za kulturou či vzděláváním? Tento týden doporučujeme pražskou konferenci VŠE o 20 letech ČR v EU, živé natáčení podcastu Bruselský diktát ve Zlíně, či Talent City v Ostravě.

Podtitulem letošního ročníku konference Fakulty mezinárodní vztahů Vysoké školy ekonomické je „20 years of the Czech Republic in the EU – an endless story of catching up with Europe?“

Tato každoroční akce se koná již od roku 2014 a zaměřuje se na otázky konkurenceschopnosti Česka a jeho budoucnosti v rychle se měnícím globálním prostředí. Letos akci společně s FMV VŠE připravil Institut pro evropskou politiku Europeum.

Jako řečníci vystoupí například děkanka FMV VŠE Martina Jiránková, velvyslanec ČR při OECD Aleš Chmelař,  ředitel European Studies Centre na Univerzitě v Oxfordu Othon Anastasakis nebo Matteo Bonomi z Istituto Affari Internazionali v Římě. Hosty přivítá ministr pro evropské záležitosti Martin Dvořák a vedoucí Zastoupení Evropské komise v ČR Monika Ladmanová.

Akce je určena odborné veřejnosti. Bližší informace a program naleznete na webových stránkách akce.

KDE: VŠE v Praze, nám. Winstona Churchilla 1938/4, Praha 3

KDY: pondělí 07.10.2024, 14:00 – 20:00 hod.


Myslíte si, že to skutečně důležité se děje v Praze a vůbec v Česku? Chyba! I pro nás Čechy má mnohem větší význam dění v Evropě. Beseda s moderátorem Michalem Půrem a novinářem Ondřejem Houskou, autory podcastu Bruselský diktát, ve kterém poodhalují zákulisí evropské politiky a byznysu.

Přijďte s nimi diskutovat živě do knihovny o všem, co vás ohledně EU zajímá!

Akce je pořádána ve spolupráci s Europe Direct Kroměříž a vstup je zdarma.

KDE: Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně, 14|15 BAŤŮV INSTITUT, 2. podlaží budovy 15, sál B.

KDY: pondělí 07.10.2024, 17:00 hod.


Eurocentrum Pardubice a Eurocentrum Hradec Králové a informační střediska Europe Direct Pardubice a Europe Direct Hradec Králové Vás srdečně zvou na slavnostní vernisáž výstavy soutěžních snímků spojenou s vyhlášením výsledků letní fotosoutěže Fotíme Evropu, již 20 let!

Letní fotosoutěž FOTÍME EVROPU, JIŽ 20 LET! byla v letošním roce zaměřena na proměnu Evropy v průběhu 20 let členství ČR v EUCílem fotosoutěže tak bylo zachytit jedinečnost a rozmanitost Evropy v proměnách času. 

Tento týden proběhne slavnostní vyhlášení vítězů a předání cen nejlepším amatérským fotografům, které budou součástí vernisáže výstavy nejzdařilejších snímků. Výstava potrvá do 31. 10. 2024. V průběhu listopadu budou soutěžní snímky vystaveny v Knihovně města Hradce Králové.

KDE: Zelená brána Pardubice, Zelenobranská 76, 530 02 Pardubice

KDY: úterý 08.10.2024, 17:00 – 19:00 hod.


Tento týden proběhne již 3. ročník konference Talent City pořádané statutárním městem Ostrava pod záštitou manželky prezidenta České republiky Evy Pavlové, která je zaměřena na podporu nadání a talentu dětí základních a mateřských škol.

Těšit se můžete interaktivní workshopy, prezentace i debaty. Cílem je sdílení dobré praxe a inspirace pro práci s nadanými dětmi, žáky a studenty. Zapojení téměř dvou desítek ostravských organizací a spolků je důkazem toho, že Ostrava má v oblasti vzdělávání co nabídnout.

KDE: Futureum, Vítkovice 3044, Ostrava

KDY: středa 09.10. – čtvrtek 10.10.2024


Náhledové foto: Profimedia

Sdílet tento příspěvek