Kam za kulturou? Tento týden nabídne Smart Cities Meetup či seminář o interkulturní komunikaci

Nemáte zatím program na tento týden a rádi byste vyrazili někam za kulturou? Přinášíme tipy na zajímavé kulturní a vzdělávací akce napříč Českou republikou!

Letošní URBIS Smart Cities Meetup 2024 se letos zaměří na inovace v rozvoji českých měst, obcí a regionů. Hlavními tématy jsou tentokrát energetika a klima, efektivní veřejná správa a mobilita budoucnosti.

Těšit se můžete na:

  • rozhovory, panelové diskuze a přednášky odborníků o výzvách i příležitostech Smart Cities
  • prezentace úspěšných domácích i zahraničních projektů a sdílení dobré praxe
  • ukázky inovativních řešení a vznikající živou laboratoř v areálu brněnského výstaviště
  • networking a možnost navázání nových, smysluplných partnerství

Akce je určená odborné veřejnosti. Vstupenky můžete získat zde.


KDE: Výstaviště Brno, Výstaviště 405/1, Brno

KDY: úterý 4. 6. – čtvrtek 6. 6. 2024


Kulturní rozdíly mohou vyvolat malá i velká nedorozumění v komunikaci mezi lidmi. Tento seminář uvede účastníky do tématu interkulturního soužití, pomůže jim porozumět kulturním rozdílům a díky tomu předcházet konfliktům a nedorozuměním.

Přednášet bude Mgr. Zuzana Schreiberová, ředitelka Multikulturního centra Praha a občané jiných národností, kteří žijí v Královéhradeckém kraji. Program se zaměří na kulturní zvyklosti Ukrajiny, Mongolska, Vietnamu a Peru.

Kapacita semináře je omezena, zájemci se mohou přihlásit zde.

KDE: Úřad práce Hradec Králové, Wonkova 1142/1, Hradec Králové

KDY: čtvrtek 6. 6. 2024, 09:00 – 13:00


Den cyklostezky Ohře se stal již tradicí a letos akce začne (jak jinak) cyklistickým závodem z obou sousedních německých zemí – Bavorska a Saska.

Po 12. hodině začne kulturní program a bavorské město Wunsiedel na své stage také představí bavorské lázeňské trasy. Nebudou chybět ani stánky dalších místních organizací včetně Eurocentra a EUROPE DIRECT Karlovy Vary, které nabídnou veřejnosti zábavné aktivity a připomenou si 20 let ČR v EU.

KDE: Krajinka, Nad Řekou, Cheb

KDY: sobota 8. 6. 2024, 11:00 – 18:00


Muzikál Jesus Christ Superstar, skákací hrad i regionální pivovar. Místní akční skupina Krajina srdce sdružující některé obce Jihočeského a Středočeského kraje slaví 20 let!

Oslava k tomuto významnému jubileu se uskuteční na historickém Barokním statku Borotín, umístěném nedaleko idylické zříceniny hradu. Návštěvníky bude čekat program plný hudby, umění a zábavy pro všechny věkové skupiny.

Děti se můžou těšit na řadu aktivit včetně skákacích hradů, loutkového divadla, výtvarných dílen, lukostřelby a vyhlídkových jízd v historickém kočáře. Na akci se představí také místní regionální výrobci, a ochutnat tak můžete pivo z nově otevřeného minipivovaru, produkty z kozí farmy nebo zakoupit výrobky certifikované regionální značkou.

Pomyslným vrcholem akce je večerní vystoupení muzikálu „Jesus Christ Superstar“ v podání táborské Superstar Band od 20 hodin.

KDE: Barokní dvůr Borotín, Borotín 120

KDY: sobota 8. 6. 2024, 13:00 – 23:00


A kdyby těch tipů bylo náhodou málo, tak máme ještě jeden – v pátek 7. a v sobotu 8. června se konají volby do Evropského parlamentu, kam určitě stojí za to vyrazit!

Náhledové foto: Unsplash

Sdílet tento příspěvek