Zveme Vás na Zahradní slavnost roku 1924 v rámci Dnů evropského dědictví

Letos v září proběhnou opět po celé Evropě Dny evropského dědictví, v rámci kterých lze navštívit zajímavé památky a prozkoumat jejich historii. V sobotu 7. září 2024 Vás spolu s Eurocentrem Ústí nad Labem zveme do Knihovny Ústeckého kraje na Zahradní slavnost plnou vůní a chutí zasazenou do roku 1924.  

Netradičně pojaté odpoledne Vás vtáhne o sto let zpět a Vy budete mít šanci prozkoumat rok plný zajímavých událostí. Spisovatel Max Brod pořádá zahradní slavnost, aby uctil nedávno zesnulého Franze Kafku. Opodál Vítězslav Nezval debatuje s přáteli o manifestu poetismu a malířka Toyen vytváří svůj nový obraz. K poslechu hraje jazzová kapela a okolím se line vůně čerstvě upečené bábovky podle receptu z právě vznikající Schichtovy kuchařky. Není to ale jediná vůně ve vzduchu, celou zahradou jsou cítit vůně z celé Evropy, která zažívá zlatou éru po válce.

Na stánku Eurocentra Ústí nad Labem si přivoníte k vůním států Evropy a zjistíte, jaké historické události formovaly Evropu do dnešní podoby. Pro nejmenší návštěvníky máme připraveny zábavné hádanky. Společně s Knihovnou Ústeckého kraje vyhlásíme také vítěze literární soutěže Všechny vůně Evropy.

Těšíme se na Vás v sobotu 7. září od 14 hodin v areálu Knihovny Ústeckého kraje v Ústí nad Labem (ul. Winstona Churchilla).

Autorka: Adéla Rypková, Eurocentrum Ústí nad Labem

Ilustrační foto: Unsplash

Sdílet tento příspěvek