Květen v Eurocentru České Budějovice

V květnu jsme oslavili výročí 20 let České republiky v Evropské unii. V Eurocentru České Budějovice jsme se ale věnovali i dalším tématům.

O oslavách 20 let ČR v EU jsme psali v samostatném článku zde. V květnu se také konalo regionální kolo soutěže EuropaSecura, která se zabývá bezpečnostními tématy a je určena pro studenty středních škol. Spolu s dalšími partnery jsme zasedli v porotě této soutěže a diskutovali s účastníky o jejich analýzách na vybraná témata v oblasti bezpečnosti. Dále jsme se zúčastnili vyhlášení krajského kola soutěže časopisů (více informací zde).

Díky spolupráci s Centrem pro regionální rozvoj jsme se v květnu zapojili i do akce pro studenty a širokou veřejnost, která měla za cíl upozornit na přínosy fondů EU v České republice za uplynulé dvacetileté období.

V květnu se také konal Budějovický Majáles, do kterého jsme se zapojili cestovatelskou přednáškou „Procestuj Evropu“. Účastníci akce získali praktické rady a tipy na cesty prostřednictvím programů podpořených Evropskou unií, jako jsou výměny mládeže a soutěž DiscoverEU.

Pokračoval také vzdělávací program o Evropské unii pro seniory, tentokrát na téma Česká republika a její členství v EU. A samozřejmě jsme se v průběhu celého měsíce věnovali i přednáškové činnosti na ZŠ a SŠ o evropské integraci.

Sdílet tento příspěvek