V Pardubicích proběhlo autorské čtení nejzdařilejších prací literární soutěže!

Literární soutěž Jak jsem zažil/a Evropu byla určena všem cestovatelům a dobrodruhům ve věku 16 – 35 let, kteří se zúčastnili jakéhokoliv evropského projektu v zahraničí. Celkem k nám doputovalo 17 prací z celé České republiky!

Výsledky literární soutěže byly vyhlášeny na autorském čtení nejlepších prací v kavárně NOTA v Pardubicích dne 14. 6. 2024, kde byly rovněž předány ceny přítomným vítězům. I když byla akce uskutečněna v menším počtu návštěvníků, jednalo se o velmi milé setkání. Na akci tak byla přečtena nejen oceněná díla, ale také předány cenné informace o jednotlivých projektech. Nechybělo ani drobné pohoštění.

Hodnocení:

  1. místo Veronika Krejcárková – Oslo, Norsko (Erasmus+ studijní pobyt)
  2. místo Bianka Terjéková – Polsko, Německo, Nizozemsko, Belgie (DiscoverEU)
  3. místo Michael Jemelka – Telkibánya, Maďarsko (Erasmus+ výměna mládeže)

Speciální cena – Miloslav Dušek – Maribor, Slovinsko (Erasmus+ studijní pobyt)

Výhercům gratulujeme, zasíláme ceny a přejeme mnoho dalších zážitků a inspirativních setkání na cestách nejen po Evropě!

Všechna soutěžní díla naleznete na našich stránkách: https://tvorimevropu.cz/event/autorske-cteni-literarni-souteze-jak-jsem-zazil-a-evropu-2/.

Fotografie z pátečního autorského čtení v Pardubicích naleznete zde: https://www.facebook.com/EurocentrumPardubice a zde: https://www.facebook.com/Eurocentrum.HK.

Soutěž byla pořádána v termínu 1. 4. 2024 – 31. 5. 2024 u příležitosti výročí 20 let členství ČR v EU a Evropského týdne mládeže 2024.

Organizátorem soutěže je Eurocentrum Pardubice a Eurocentrum Hradec Králové ve spolupráci s informačním střediskem Europe Direct Hradec Králové a celoevropskou informační sítí pro mládež Eurodesk. Organizátoři jsou rovněž partnery této sítě.

Sdílet tento příspěvek