Kam za kulturou? Tento týden nabídne všesokolský slet nebo PaellaFest

Nemáte zatím program na tento týden a rádi byste vyrazili někam za kulturou? Přinášíme tipy na zajímavé kulturní a vzdělávací akce napříč Českou republikou!

Již 17. ročník největší sportovně-společensky-kulturní události roku všesokolský slet má tentokrát motto „slet spojuje“! Největší oslava sportu pro všechny na světě se koná jednou za šest let a do projektů spojených se sletem se zapojuje přes 100 000 sokolů.

Cvičenci Sokola si pro vás připravili celkem 12 hromadných skladeb, které se stejně jako v letech 2012 a 2018 uskuteční na stadionu fotbalistů Slavie Praha ve Fortuna Areně v Edenu. Vstupenky lze koupit v síti ticketportal.


KDE: Fortuna Arena EDEN, U Slavie 1540/2a, Praha 10 – Vršovice

KDY: neděle 30.06. – pátek 05.07.2024


Regionální Eurocentra a Informační střediska Europe Direct Hradec Králové a Europe Direct Pardubice vyhlašují další ročník letní fotosoutěže s názvem „Fotíme Evropu, již 20 let!“

Zachyťte jedinečnost a rozmanitost Evropy v proměnách času, protože již 20 let tvoříme Evropu, fotíme Evropu!

Soutěžit můžete ve dvou kategoriích:

  • Evropa v detailech (zachycení obyčejných věcí novou perspektivou, makrofotografie apod.)
  • Evropa v kontrastech (staré vs. nové, tradiční vs. netradiční, proměny v čase, …)

Fotosoutěž se koná v termínu od 1. července do 20. září 2024. Své soutěžní fotografie nám zasílejte na email: fotosoutez.eurocentrum@vlada.gov.cz, nebo prostřednictvím formuláře zde.

Soutěž je určena pro amatérské fotografy!

V každé kategorii budou vybráni autoři třech nejlepších snímků, kteří získají ceny v celkové hodnotě 6000 Kč! Vítěze soutěže vybere odborná porota. Speciální cena veřejnosti bude udělena autorovi fotografie s nejvíce udělenými „To se mi líbí“ na IG profilu soutěže.

Soutěž probíhá: pondělí 01.07.2024 – pátek 20.09.2024


Eliščino nábřeží v Hradci Králové se na jeden den promění ve španělské, a to za účasti nejlepších odborníků na paellu z Valencie!

Během hradeckého Paellafestu čeká návštěvníky moderovaná příprava tradiční španělské paelly na celkem pěti velkých pánvích. Paellu si poté můžete zakoupit a ochutnat za symbolickou cenu.

Těšit se můžete také na doprovodný program. Připravená jsou hudební a taneční vystoupení, promítání dokumentů a v neposlední řadě prodej typických španělských produktů – jamón serrano, olivy, španělské sýry, Sangria, churros, torrijas a další.

Akce je určena široké veřejnosti, ale také španělským komunitám žijícím v Česku. Jejím partnerem je Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca – nejstarší a nejprestižnější paella soutěž ve Španělsku. Spolu s ní také garant této soutěže, odborník na paellu ze španělské Valencie a majitel restaurace La Granja – Adolfo Cuquerella Vera. Akce se dále koná pod záštitou 20 let členství Česka v EU.

KDE: Náplavka na Eliščině nábřeží, Hradec Králové

KDY: sobota 06.07.2024



Náhledové foto: Unsplash

Sdílet tento příspěvek