Kam za kulturou? Tento týden nabídne festival flamenca či Benátskou

Nemáte zatím program na tento týden a rádi byste vyrazili někam za kulturou? Přinášíme tipy na zajímavé kulturní a vzdělávací akce napříč Českou republikou!

I letos bude Olomouc hostit mezinárodní festival flamenca a španělské kultury. V ulicích města se na čtyři dny rozezní španělská hudba a festival nabídne i mnohé ze španělské kultury, včetně jídla a tance. Zkrátka vše, co ke Španělsku a jeho kultuře patří.

Na festivalu vás čeká plno workshopů, koncertů a španělské gastronomie, u které nesmí chybět ani nabídka originální španělské Sangrii a klasických španělských vín. V rámci festivalu vystoupí i hvězdy španělského flamenca.


KDE: Olomouc – centrum

KDY: čtvrtek 25.7. – neděle 28.7.2024


Letošní rok nabídne jubilejní 30. ročník festivalu Benátská! Tradičně se představí mnoho významných jmen z české hudební scény, jako například Marie Rottrová, Divokej Bill, Pokáč, Sima, Earth, Sebastian, Atmo music, Pam Rabbit, Yzomandias anebo hudební skupina Jelen. Ze zahraničních jmen se můžete těšit třeba na kapelu Scooter, Suzi Quatro a Slade.

Areál nabídne pět podií, stánky s občerstvením včetně festivalové vinárny, doprovodný program, ale i rozsáhlé parkoviště a přímé autobusové spoje z Prahy.

KDE: Vesecký sportovní areál, Liberec

KDY: čtvrtek 25.7. – neděle 28.7.2024


Nenechte si ujít léto s filmy, hudbou a dalšími kulturními zážitky na prosluněném Slovácku! Uherskohradišťská Letní filmová škola je festival pořádaný nepřetržitě každé léto od roku 1975. Filmový program je pečlivě sestavený do sekcí přibližujících historii i nové směry světové a české kinematografie.

Každý film má v programu své opodstatnění a každý film je opatřen lektorským úvodem či besedou s tvůrci nebo filmovými odborníky. V doprovodném programu navíc nebudou chybět koncerty, cimbálovky, divadla, workshopy ani diskuze o aktuálních společenských tématech. Akce se koná v srdci Slovácka proslaveném svým folklórem, vinařstvím, pohostinností a jedinečnou letní atmosférou.

KDE: Studentské nám. 1532, 686 01 Uherské Hradiště

KDY: pátek 26.07. – čtvrtek 01.08.2024


V sobotu se uskuteční již potřetí sraz fanoušků historických vozidel. Pro návštěvníky je připraven celodenní program i s hudební produkcí, kdy na konci celé akce vystoupí skupiny Funebráci a Kabát Revival.

Krátce po poledni proběhne i samotná jízda s veterány Kostelcem a odpoledne nabídne i soutěže mezi vozidly.

KDE: Kostelec nad Černými lesy

KDY: sobota 27.7.2024 od 10:00 do 21:00


Autorka: Nicole Králová
Náhledové foto: Unsplash

Sdílet tento příspěvek