Ryanairu hrozí šetření EU kvůli poplatkům

11.07.2006
Největší evropská nízkonákladová letecká společnost Ryanair bude možná prošetřována Evropskou unií kvůli údajným nesprávným příplatkům vybíraným aerolinkami od cestujících na trasách po Evropě.

Největší evropská nízkonákladová letecká společnost Ryanair bude možná prošetřována Evropskou unií kvůli údajným nesprávným příplatkům vybíraným aerolinkami od cestujících na trasách po Evropě. Informoval o tom včera list The Daily Telegraph.

Podle listu jsou aerolinky obviněny z toho, že jejich příplatky k cenám letenek vybírané u letů z některých letišť jsou příliš vysoké. Tyto praktiky by mohly být v rozporu se zákony EU. Ze sledovaných letišť se zatím jedná o Dublin, Treviso, Řím či letiště v Pise.

The Daily Telegraph napsal, že rakouská členka dopravního výboru evropského parlamentu Eva Lichtenbergerová plánuje požádat Evropskou komisi o vyšetření tohoto případu. „To je velmi vážná záležitost,“ prohlásila Lichtenbergerová.
Ryanair v reakci na zprávu prohlásil, že obvinění jsou chybná a lživá a po žádném z cestujících nebyl nikdy požadován vyšší poplatek. Firma dodala, že každý pasažér je o výši poplatků předem obeznámen a svou koupí s nimi v podstatě souhlasí.
„Pokud některý z členů parlamentu chce zahájit vyšetřování, proč nezačne se zbytečnými palivovými příplatky, které vybírá většina leteckých společností?“ citovala agentura Reuters prohlášení Ryanairu.

Autor: reuters

Sdílet tento příspěvek