Metafory studené války

Metafory studené války

Petr Drulák
Nakladatel Portál 2009

Petr Drulák představuje ve své knize Metafory studené války jednotlivé interpretace vzniku a průběhu studené války. Jeho přístup k tomuto tématu je interdisciplinární, zasahuje do dějin a teorie mezinárodních vztahů, sociologie a literární vědy a snaží se je propojit do jednoho celku.

ANOTACE

Kniha tak poskytuje nový pohled na studenou válku. Porovnává a rozebírá interpretace, které jsou obvykle považovány za nesouměřitelné. Výsledkem je nová typologie interpretací studené války, která reflektuje jak je samotné, tak i jejich politické souvislosti.

Nabízí rovněž novou metodu, jíž lze využít při výzkumu každého politického jevu, který svým výrazným působením na společnost podněcuje ke sporům a interpretacím. Knihu ocení studenti politologie i moderní historie a sociologie.

Doc. Ing. Petr Drulák, Ph.D., je ředitelem Ústavu mezinárodních vztahů v Praze. Napsal řadu knih a odborných statí. V Portálu vydal učebnici Teorie mezinárodních vztahů (2003) a je spolueditorem Encyklopedie mezinárodních vztahů (Portál, 2009).

Petr Drulák: Metafory studené války, vydání první, vazba vázaná, 296 stran, Portál 2009.

Sdílet tento příspěvek

Další aktuality