Medveděv zastavil vojenské operace v Gruzii

12.08.2008
čtk

Ruský prezident Dmitrij Medveděv dnes oznámil, že nařídil ukončení vojenských operací ruské armády v Gruzii. Informovala o tom ruská agentura ITAR-TASS. Podle Medveděva je bezpečnost ruských mírových sil a ruských státních příslušníků v Jižní Osetii zajištěna a gruzínský agresor byl potrestán.

Rozhodl jsem o ukončení operace zaměřené na přinucení gruzínské strany k míru. Cíle bylo dosaženo. Bezpečnost našich mírových sil a civilního obyvatelstva byla obnovena. Agresor byl potrestán a utrpěl značné ztráty. jeho ozbrojené síly byly dezorganizovány, citoval ITAR-TASS Medveděva při jeho setkání s ministrem obrany Anatolijem Serďukovem a šéfem generálnbího štábu Nikolajem Makarovem.

Ruský prezident však podle agentury DPA dal současně ministerstvu obrany příkaz bojové operace kdykoli obnovit, pokud by Gruzie znovu páchala násilí na obyvatelích proruského separatistického regionu na severu Gruzie. Při vzniku ohnisek odporu a jiných agresivních výpadů, přijmout rozhodnutí o likvidaci, citoval ITAR-TASS Medveděvův pokyn.

Autor: oez

Sdílet tento příspěvek