Sarkozy prý bude s Putinem trénovat judo

14.09.2008
čtk

Ruský premiér Vladimir Putin se chystá dát zápasnickou lekci francouzskému prezidentovi.

V rozhovoru pro francouzský deník Le Figaro Putin uvedl, že se Nicolas Sarkozy zajímá o bojová umění a že se rozhodli si spolu zatrénovat.

Bývalý ruský prezident Putin je nositelem černého pásku v judu. V rozhovoru prohlásil, že jeho vztahy se Sarkozym jsou velmi přátelské. Svěřujeme se jeden druhému, řekl předseda ruské vlády.

Pětapadesátiletý Putin je znám svou výbornou fyzičkou, přičemž jeho nejoblíbenějším sportem je judo. Na internetu je možné najít nahrávky, na nichž zasazuje svým soupeřům chvaty. S olympijským vítězem a mistrem světa Jasuhiro Jamašitou dokonce Putin natočil instruktážní video o judu.

O tom, že se třiapadesátiletý Sarkozy zajímá o bojová umění, zatím nebylo nic známo. Mnohokrát byl ale vyfocen, jak provozuje jogging.

Pokud se francouzský prezident a ruský premiér potkají na tatami, nebude mít žádný z nich výškový handicap. Sarkozyho a Putina totiž také spojuje to, že patří mezi nejmenší státníky světa. Sarkozy měří 165 centimetrů (některé zdroje uvádějí 168 cm), Putin má oficiálně 170 centimetrů. Na společných fotkách není výškový rozdíl viditelný.

Autor: oez

Sdílet tento příspěvek