Velká finanční krize

Velká finanční krize
Příčiny a následky
John Bellamy Foster – Fred Magdoff
Nakladatel Grimmus 2009

Na podzim 2008 se Spojené státy a s nimi většina světa propadly do dalekosáhlé finanční krize. Když se hroutily banky a stát se zasazoval o jeden z největších přesunů majetku v historii, mnozí – včetně ekonomů a finančních expertů – byli šokováni rychlostí, s jakou byly tyto záměry zveřejněny.

ANOTACE

V knize Velká finanční krize (originál vyšel v New Yorku v lednu 2009) nabízejí Foster a Magdoff odvážnou analýzu finanční krize; jak k ní došlo a jaké bude mít důsledky do budoucna.

Tato aktuální a vysoce fundovaná kniha, která začala vznikat už dva roky před začátkem krize, je vhodná pro všechny, kdo chtějí rozumět současné situaci, jak jsme se v ní octli a kam směřujeme.

John Bellamy Foster je profesorem sociologie na Oregonské univerzitě. Fred Magdoff vyučoval politickou ekonomiii na Vermontské univerzitě v Burlingtonu.

John Bellamy Foster, Fred Magdoff: Velká finanční krize. Příčiny a následky, vydání první, název originálu: The Great Financial Crisis. Causes and Consequences, překlad: Radovan Baroš, 160 stran, brožovaná vazba, Grimmus 2009.

Sdílet tento příspěvek

Další aktuality