Čeští kandidáti do EK očima European Voice

24.09.2009
European Voice, čtk

European Voice porovnává běžce Špidlu, rockera Vondru a Toskánce Topolánka

Jasnost není typickým znakem české politiky, píše dnešní vydání European Voice. Odložení voleb z původního podzimního termínu na příští rok však podle týdeníku alespoň určilo, že příštího českého eurokomisaře vybere přechodná vláda.

Bude příštím českým komisařem Vladimír, který si užívá běhy na dlouhé tratě, Alexandr, který rád rockovou hudbu a kouření, nebo Mirek, který si užívá prázdnin v Itálii? píše se v textu pod fotografií tří možných českých adeptů na tento post.

Zatímco stávající český eurokomisař Vladimír Špidla by rád ve funkci pokračoval, ODS na post navrhla bývalého vicepremiéra pro evropské záležitosti Alexandra Vondru. V poslední době se navíc objevily dohady o kandidatuře samotného lídra strany a někdejšího premiéra Mirka Topolánka.

Tak komu by předseda komise José Manuel Barroso – podsaditý pravičák s maoistickou minulostí – spíše dal nějaké to portfolio? ptá se list. Špidlovi, maratony běhajícímu socialistovi? Vondrovi, oplácanému protikomunistickému pravičákovi? Nebo Topolánkovi, prázdninovému společníkovi Silvia Berlusconiho? ptá se European Voice.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek