Schwarzenberg je rád, že TOP 09 je před KSČM

29.05.2010
čtk

Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg řekl, že dosavadní výsledky voleb, které svědčí o úspěchu jeho strany v něm kromě radosti vyvolávají i vděčnost lidem, kteří TOP 09 od začátku věřili. Cení si toho, že jeho strana předstihla komunisty. Poděkoval mimo jiné i mladým voličům, u nichž TOP 09 výrazně bodovala.

Mladí lidé jsou podle něj neuvěřitelní. Odmítli demagogii, odmítli extremisty a dali své hlasy nám, straně, která jim nic neslibuje a dává možnost vize do budoucnosti, uvedl.

(Děkuji) našim voličům, kteří se odhodlali jít s námi cestu, která bude někdy obtížná …, ale o které víme, že změní naši republiku, řekl. Dodal, že mu jde o stát, který bude rozumně hospodařit, a tudíž se bude schopen postarat i o ty, kteří to opravdu potřebují.

Na otázku, co říká tomu, že průzkumy dávaly ČSSD naději na podstatně vyšší zisky, řekl, že průzkumy zřejmě nebyly správně dělané. Tak velké omyly by se neměly stát, asi by se mělo svědomitěji pracovat, méně podle zakázek, uvedl. Průzkumy dnes na své tiskové konferenci kritizoval i předseda ČSSD Jiří Paroubek.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek