Zelení mužíčkové trápí italského europoslance

14.07.2010
Euroskop

Až za pár let spatříte na obloze rotující předměty ve tvaru disku, nebo se ve vašem poli objeví podivné kruhy, nemusíte propadat panice. Naopak zvednete v klidu telefon a zavoláte do evropského střediska UFO. Právě takovou instituci chce totiž podle zpráv serveru EUobserver zřídit italský europoslanec Mario Borghezio.

Začátkem července bylo ve Štrasburku neobvykle horké počasí. Otázka je, jak moc ovlivnilo dusné klima rozhodnutí italského europoslance uspořádat tiskovou konferenci na téma mimozemských vědeckých výzkumů. Borghezio na konferenci předložil deklaraci, ve které on a 23 jeho kolegů žádá členské státy, aby odtajnily všechny dokumenty o mimozemském výzkumu.

„Podle principu transparentnosti mají státy EU povinnost zveřejnit a zcela zpřístupnit veškeré materiály o UFO, které jsou dnes úmyslně utajovány, řekl Borghezio. Politik a člen italské Ligy Severu současně představil projekt, podle kterého by mělo v Evropě vzniknout výzkumné centrum „pro analýzu vědeckých dat, které nashromáždily různé evropské instituce a vlády.

Mario Borghezio je v Evropském parlamentu považován za kontroverzního člena. Známý je především jako zastánce teorie, podle které skupina nejvlivnějších politiků, ekonomů a bankéřů ovládá světový vývoj. Pro označení této skupiny se vžilo označení Bilderbergové. Schází se každý rok v nejluxusnějších hotelích na konferencích, které jsou pro novináře zakázaným světem.

Minulý měsíc šokoval Brusel rusko-španělský spisovatel, který se na svých webových stránkách opřel do evropského prezidenta Hermana Van Rompuy, který je mimo jiné i členem Bilderbergu. Konspirační autor ho označil za „nemilovaného, malého a zlého mužíčka, který si prokousal cestu do útrob moci. Oba muži také tvrdí, že nejmocnější světová skupina rozpoutala válku v Afghánistánu, a to proto, aby ovlivnila dodávky drog na Wall Street. Jejich dalším plánem je údajně zničení amerického dolaru.

Borghezio se také nechvalně proslavil před pěti lety, kdy ho soud uznal vinným ze žhářského útoku na majetek přistěhovalců v italském Turíně. Pro italský deník zas o rok později srovnal svá vystoupení v Evropském parlamentu s orgasmem.

Ať už má vznikající UFO iniciativa soustředit nepřátele Bilderbergu nebo jen opravdové nadšence, kteří chtějí odhalit, zda jsme ve vesmíru sami, jisté je, že podobné výzvy zatím nikdo nebere moc vážně. „Nespojujte prosím tiskovou konferenci s naší stranou. Jednalo se výhradně o osobní iniciativu pana Borgheziho, uvedla euroskeptická EFD, jejímž členem je i Borgheziova Liga Severu.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek