Medveděv prý stojí o druhý prezidentský mandát

10.12.2010
čtk

Prezident Dmitrij Medveděv má v úmyslu obhájit svůj úřad při příštích prezidentských volbách v roce 2012. Prohlásil to dnes v rozhovoru s britskými novináři Medveděvův blízký poradce Arkadij Dvorkovič. Medveděv prý o druhý prezidentský mandát „rozhodně stojí“.

Soudě podle jeho výroků, prezident účast ve volbách nevylučuje, rozhodně o ni stojí, řekl Dvorkovič britské stanici BBC. Medveděv by se podle něj tak usilovně nesnažil realizovat své státnické úmysly, kdyby nechtěl pobýt v prezidentském křesle další volební období. Prezident, který chce po roce z funkce odejít, se přece chová jinak, podotkl kremelský poradce.

Sám Medveděv se stejně jako jeho druh Vladimir Putin přímé odpovědi na otázky kolem budoucí kandidatury stále vyhýbá. Oba politici shodně tvrdí, že o příští kandidatuře se ve vhodné době poradí a zvolí variantu pro vlast nejvýhodnější.

Každému, kdo pozorně sleduje Medveděvovo jednání, musí být jasné, že prezident chce zůstat (v Kremlu) i ve druhém volebním období, aby mohl dál pracovat na úkolech, které si v roce 2008 předsevzal, řekl BBC Dvorkovič.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek