UN EUROPÉEN TRÈS PRESSÉ

UN EUROPÉEN TRÈS PRESSÉ

Jean-Dominique Giuliani
Nakladatel EDITIONS DU MOMENT 2008

Francouzský prezident Nicolas Sarkozy, klíčová osobnost nejen aktuálního předsednictví v Radě EU, stanul v čele své země mimo jiné i proto, že ve volbách sliboval, že jeho politický styl i praktické kroky budou zcela odlišné, než jak tomu byli voliči zvyklí u jeho předchůdců – Jacquese Chiraca a Françoise Mitterranda.

ANOTACE

Je tomu tak? A týká se to i jeho prostojů k projektu evropské integrace? Jaká je Sarkozyho vize Evropy? Jak se dívá na Německo, další rozšiřování Unie (včetně Turecka), měnovou integraci v podobě eura, evropské „hodnoty“?

Na tyto, ale i mnohé další otázky lze nalézt odpovědi v nejnovější knize Un Européen très pressé Jeana-Dominiqua Giulianiho, mimo jiné též prezidenta pařížské Nadace Roberta Schumana.

Kromě výše uvedeného kniha umožňuje i lepší pochopení přístupu Francie k právě probíhajícímu francouzského předsednictví Evropské unie a Sarkozyho postoje k některým důležitým zahraničněpolitickým otázkám, které bude muset jako representant předsedající země řešit.

Ondřej Krutílek

Jean-Dominique Giuliani, Un Européen très pressé, vydání první, vazba brožovaná, 278 stran, Nakladatel Editions du Moment, 2008

Sdílet tento příspěvek

Další aktuality