Studenti vysokých škol mohou usednout do Rady EU

18.10.2012
AMO

V rámci Modelu Evropské unie na Pražském studentském summitu si může každý student české vysoké školy odpovědět na následující otázky: Zajímá vás fungování Evropské unie? Chcete prozkoumat tajemná zákoutí diplomacie? Rádi byste věděli, jak se řeší mezinárodní krize, jaká jsou pravidla vyjednávání a jak (ne)lehko se nacházejí kompromisy?

Pražský studentský summit je unikátní vzdělávací projekt pro studenty středních a vysokých škol z celé České republiky. Konkrétně vysokoškolským studentům nabízí vyžití ve dvou svých částech. Speciálně tedy Model EU, který simuluje jednání Rady Evropské unie – zde se mohou stát ministry zahraničních věcí některého z členských států a z této pozice řešit nejpalčivější problémy EU.

Druhou částí jsou pak místa pozorovatelů v Model OSN, což znamená zastupování zvolené mezinárodní organizace v orgánech OSN, konkrétně v Hospodářské a sociální radě, Programu OSN pro životní prostředí a Světové obchodní organizaci.

Přijímací řízení do Modelu EU probíhá do 21. října, na vysokoškolské pozice Modelu OSN se mohou studenti hlásit pouze do 14. října. Více informací na www.studentsummit.cz.

Autor: AMO

Sdílet tento příspěvek