Vyhrajte 700 euro. Soutěž o nejlepší diplomky na téma EU

18.02.2013
Euroskop

Do projektu Laboratoř Evropské unie je do 15. března možné přihlásit diplomové práce, které se zabývají evropskými záležitostmi. Soutěž vyhlásilo Zastoupení Evropské komise v ČR ve spolupráci s Úřadem vlády ČR. Realizátorem celého projektu je Katedra světové ekonomiky Fakulty mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické v Praze ve spolupráci s Centrem evropských studií VŠE.

První vědecký „zářez“

Hlavním cílem projektu je podnítit aktivní debatu o evropských záležitostech mezi vysokoškoláky. „Přínos nových myšlenek na akademické úrovni týkajících se EU je obzvlášť v roce 2013 velice aktuální vzhledem ke skutečnosti, že tento rok byl Unií vyhlášen Evropským rokem občanů,“ řekl vedoucí Zastoupení Evropské komise v ČR Jan Michal.

Podle koordinátorky projektu profesorky Evy Cihelkové mohou autoři kvalitních diplomových prací získat svoji první vědeckou citaci a využít ji po skončení vysokoškolského studia při zahájení profesní kariéry. Deset sylabů nejkvalitnějších prací společně s údaji o autorovi totiž bude publikováno ve vědeckém sborníku. Studenti, jejichž diplomové práce se umístí na 1.–3. místě, získají i zajímavou finanční odměnu ve výši 700, 500 a 300 EUR.

Podmínky účasti

Diplomové práce přihlášené do soutěže budou nezávisle posuzovány hodnotiteli na základě šesti kritérií: použité metody, obsahové správnosti a hloubky provedené analýzy, schopnosti argumentace a kritického myšlení, citace a práce se zdroji, formální úpravy, jazykové a stylistické úroveně. Na základě oponentských posudků vybere kolektivním rozhodnutím sedmičlenná redakční rada deset nejkvalitnějších diplomových prací pro publikování autorských sylabů ve vědeckém sborníku. Vítězové budou známi 30. června 2013. Sborník bude k dispozici v knihovnách příslušných vysokých škol či univerzit. Kdo bude chtít, může si ho přečíst on-line.

Aby se student vůbec mohl o cenu ucházet musí splnit několik podmínek. Jsou jimi úspěšná obhajoba diplomové práce zabývající se aktuální tematikou Evropské unie a doba kratší než jeden rok od samotné obhajoby. Absolventi magisterského či navazujícího magisterského studijního programu/oboru mohou svou práci přihlásit přímo u koordinátora projektu. Stačí vyplnit stručnou elektronickou přihlášku, jejíž povinnou součástí je také diplomová práce. Student si zároveň může zvolit, zda autorský sylabus do odborného sborníku připraví sám.

Další informace

www.evropska-unie.cz

http://ces.vse.cz/

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek