Soutěž o Evropskou cenu za podporu podnikání 2013 začíná

19.02.2013
Euroskop

Evropská komise v pondělí zahájila možnost podávání přihlášek pro Evropské ceny za podporu podnikání pro rok 2013. Jedná se o ocenění pro nejlepší veřejné iniciativy a partnerství veřejného a soukromého sektoru, které podporují rozvoj podniků a podnikání.

Soutěž probíhá od roku 2006 a oceňuje vynikající výsledky v podpoře podnikání a malých podniků na vnitrostátní, regionální a místní úrovni. Iniciativy se od zahájení zúčastnilo více než 2 000 projektů, které podpořily vytvoření přibližně 10 000 podniků. Cílem soutěže je identifikovat a oceňovat úspěšné činnosti a iniciativy zaměřené na podporu podniků a podnikání, propagovat a sdílet příklady osvědčených politik a postupů v oblasti podnikání, zlepšit povědomí o úloze, kterou podnikatelé v evropské společnosti sehrávají, a podpořit a inspirovat potenciální podnikatele.

Soutěže se mohou zúčastnit národní, regionální nebo místní správní orgány nebo partnerství veřejného a soukromého sektoru ze všech členských zemí EU a dále z Chorvatska, Islandu, Norska, Turecka a Srbska. Přihlásit se mohou státní organizace, města různých velikostí, regiony a obce, stejně jako partnerství veřejného a soukromého sektoru mezi orgány veřejné správy a podnikateli, vzdělávací programy a obchodní organizace.

Další informace o Evropských cenách za podporu podnikání naleznete na těchto internetových stránkách. Rovněž můžete tuto soutěž sledovat na Twitteru, a to v angličtině, francouzštině, španělštině, italštině nebo němčině, případně můžete navštívit její oficiální stránky na Facebooku. Případové studie naleznete na stránkách věnovaných loňským vítězům národních kol a celkovým vítězům.

„Všichni se můžeme z těchto úspěchů poučit, jak lze vytvořit nové pracovní příležitosti a podpořit oživení evropského hospodářství. Poválečný hospodářský zázrak v Evropě byl založen na podnikavosti a smělých rozhodnutích podnikavých lidí. Jestliže chceme v EU podpořit růst, je zapotřebí se kromě podpory rozvoje stávajících podniků rovněž zaměřit na ty nové. Ceny za podporu podnikání pomohou zajistit, aby mohl být obrovský podnikatelský potenciál Evropy plně využit,“ řekl při vyhlášení letošního ročníku Antonio Tajani, místopředseda Evropské komise a komisař odpovědný za průmysl a podnikání.

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek