2. kolo: soutěž Laboratoř Evropské unie

24.06.2013
Euroskop

Laboratoř Evropské unie je projekt Zastoupení Evropské komise v ČR ve spolupráci s Úřadem vlády ČR s posláním ocenit studenty vysokých škol zabývající se evropskými záležitostmi, jejichž diplomové práce se v soutěži o nejlepší diplomovou práci umístí mezi deseti nejkvalitnějšími.

Vítězné diplomové práce budou uveřejněny ve sborníku Zastoupení Evropské komise v ČR.

Autoři prací tak mohou později prokázat v případě potřeby kvalitu své prvotní vědecké práce a využít ji tak v případě pokračování na doktorském studiu či po skončení vysokoškolského studia při zahájení profesní kariéry.

Cílem je podnítit aktivní debatu o evropských záležitostech mezi vysokoškolskými studenty a zvýšit jejich celkový zájem o dění na úrovni Evropské unie i mezinárodní úrovni jako takové.

Projekt je realizován Katedrou světové ekonomiky Fakulty mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické v Praze ve spolupráci s Centrem evropských studií VŠE a zástupci dalších univerzit/vysokých škol v ČR.

Termín pro zaslání přihlášky: do 15. července 2013

Z přihlášených diplomových prací bude vybráno na základě oponentských posudků nezávislých hodnotitelů kolektivním rozhodnutím sedmičlenné redakční rady deset nejlepších prací dle následujících kritérií:

  • stanovení cílů, hypotéz a jejich naplnění
  • použité metody
  • obsahová správnost a hloubka provedené analýzy
  • schopnost argumentace a kritického myšlení
  • citace a práce se zdroji
  • formální úprava, jazyková a stylistická úroveň

Kontaktní údaje pro zaslání přihlášky s požadovanou přílohou (přílohami):

Ing. Martina Jiránková, Ph. D., ředitelka Centra evropských studií VŠE v Praze
E-mail: jirankov@vse.cz

Autor: Euroskop

Sdílet tento příspěvek