Jakou Unii chceme? Konzultace s občany o Evropě odstartovaly

Ve čtvrtek 10. května se v pražském divadle La Fabrika uskutečnilo slavnostní zahájení občanských konzultací v Česku, které jsou českou odpovědí na návrh francouzského prezidenta Emmanuela Macrona, aby politici členských států EU diskutovali s občany o budoucnosti Evropské unie. S občany debatovali Andrej Babiš, předseda vlády ČR, a Nathalie Loiseau, ministryně pro evropské záležitosti Francie. Diskuzi moderoval Jan Macháček z Institutu pro politiku a společnost.

Podobné konzultace proběhnou i v dalších deseti městech po celé České republice. V první polovině letošního roku se bude diskutovat v Brně, Olomouci, Jihlavě, Litomyšli a Kroměříži. Následovat budou konzultace v Opavě, Českých Budějovicích, Plzni, Ústí nad Labem a Liberci. Kromě řečníka z Prahy se vždy zúčastní jeden až dva řečníci z daného kraje. Cílem série uvedených konzultací je, aby se k budoucnosti evropské integrace mohlo vyjádřit co nejvíce občanů a jejich názory byly slyšet v uších těch, kdo se na tvorbě budoucnosti české evropské politiky podílejí.

Eurocentrum Pardubice Vás tak srdečně zve na besedu o budoucnosti Evropské unie do Litomyšle, kam občanské konzultace rovněž míří! Jakou Evropskou unii chceme? Proč hovořit s občany o Evropě?

Zveme Vás na diskusi, která proběhne dne 15. 6. 2018 od 15:00 do 16:30 hodin v Malém sále Smetanova domu na Komenského náměstí v centru města Litomyšl. Přijďte nám říci, jakou Evropskou unii chcete, a zeptat se na cokoliv, co Vás zajímá.

Pozvání na debatu přijali:

Vladimír Bartovic, ředitel Institutu pro evropskou politiku EUROPEUM

Josef Janeček, místostarosta města Litomyšl

Václav Cempírek, Univerzita Pardubice

Na akci se můžete registrovat prostřednictvím emailu hylmarova.lucie@vlada.cz.

Kdy: 15. 6. 2018, 15:00 – 16:30 hodin

Kde: Smetanův dům Litomyšl, Malý sál, Komenského nám. 402, 570 01 Litomyšl-Město

Těšíme se na Vás!

 

Autor: Eurocentrum Pardubice a Euroskop.cz

Sdílet tento příspěvek

Další aktuality