Přehled online kurzů o Evropské unii

Pokud Vás zajímá problematika evropské integrace či si jen chcete rozšířit obzory, podívejte se na pestrou nabídky online kurzů.

Co takhle využít volný čas v karanténě ke vzdělávání? Pokud Vás zajímá problematika evropské politiky a evropské integrace či si jen chcete rozšířit obzory, určitě se podívejte na pestrou nabídky online kurzů, které můžete absolvovat z pohodlí vašeho domova.

Nabídku pro Vás sesumírovali kolegové z Euroskopu, jejich podrobný článek naleznete ZDE.

On-line kurzy (tzv. MOOCs – massive open online courses) jsou nabízeny na různorodých internetových platformách, na nichž se nejprve uživatelé zaregistrují a posléze se zapíší do kurzu, který chtějí absolvovat. Kurzy, standardně poskytované v anglickém jazyce, ale i v jazyce francouzském či německém. 

Online kurzy jsou zpravidla bezplatné, avšak konkrétní podmínky (a varianty) absolvování se na jednotlivých platformách liší – proto doporučujeme vše si ověřit v popisu kurzu, o jehož absolvování máte zájem. Po úspěšném absolvování kurzu získáte cenné znalosti i relevantní položku do vašeho životopisu. Další výhodu představuje skutečnost, že většina kurzů v současnosti umožňuje zapsat se do nich kdykoli a postupovat vlastním tempem (tzv. self-paced), což vám dává flexibilitu, umožňující kurz snadno skloubit s vašimi dalšími závazky.

Absolovat můžete například multidisciplinární kurz známé francouzské SciencesPo s názvem „Geopolitics of Europe“, který propojuje historické, geopolitické, ekonomické, politologické, geografické i právní záležitosti spjaté se zeměmi Evropské unie i s jejími vztahy vůči zbytku světa.

K dipozici jsou ale i kurzy týkající se evropského práva, regionální politiky, podnikání a mnohé další. Více ve článku Euroskopu výše.

 

Sdílet tento příspěvek

Další aktuality