Kampaň Evropský dobrovolník promlouvá k mladým lidem!

Chceš se stát dobrovolníkem, ale chybí ti ta správná motivace? Nech se inspirovat kampaní Evropský dobrovolník!

Dům zahraniční spolupráce, jehož cílem je ulehčování mezinárodní spolupráce ve vzdělávání, spustil v červnu kampaň Evropský dobrovolník. Cílem celorepublikové kampaně je povzbudit mladé lidi k dobrovolnictví prostřednictvím Evropského sboru solidarity.

Inkluzivnější společnost, podpora zranitelných osob a reakce na sociální výzvy. To všechno jsou cíle Evropského sboru solidarity, který umožňuje mladým lidem zapojit se a získat nové zkušenosti.

Pro mladé lidi, kteří potřebují nějaký čas pro přemýšlení nad svou budoucností a uspořádání svých priorit, je dobrovolnictví skvělou příležitostí. Stejně jako pro ty, kteří chtějí pomáhat, poznávat, naučit se něco nové nebo si zdokonalit své jazykové schopnosti. Kampaň Evropský dobrovolník na tyto možnosti pro mladé poukazuje i jedním ze svých motivů: „Vyzkoušej si v klidu, co ti jde. Získáš čas, peníze a dobrý pocit.“ 

Cílem kampaně je vyzdvihnout také to, že díky dobrovolnictví mají účastníci možnost věnovat se činnostem, ke kterým by se jinak obtížně dostali. Je to pro ně také možnost splnit si své sny.

V případě, že se chcete stát dobrovolníkem, získat nové zkušenosti, přátelství a zážitky, najdete všechny potřebné informace na webu ZDE. Další užitečné informace o kampani a způsobech propagace ZDE.

@Dům zahraniční spolupráce

 

Sdílet tento příspěvek

Další aktuality