Regionální debaty v rámci příprav českého předsednictví v Radě

Česká republika se ujme 1. července 2022 svého druhého předsednictví a bude tak půl roku určovat agendu a priority Rady EU. Jak vypadají přípravy na předsednictví tři měsíce před jeho zahájením a na jaké akce se můžeme těšit? Jaká témata bude Česko během předsednictví řešit a jaký dopad na naše předsednictví může mít například situace na Ukrajině? Nejen o tom budou debatovat účastníci 13 debat, které organizují regionální Eurocentra po celé ČR.

Cyklus debat zahájili ve středu v Eurocentru Praha ředitelka Odboru pro předsednictví ČR v Radě EU na Úřadu vlády ČR Alice Krutilová a velvyslanec Stálého zastoupení ČR při EU v Bruselu Jaroslav Zajíček živě přenášenou diskuzí s názvem Česko předsedá Evropě.

Diskuzní akce budou pokračovat v regionech až do 17. května. V jednotlivých regionech se řečníci zaměří na témata, kterým se bude věnovat šestiměsíční předsednictví Rady a která jsou důležitá pro daný kraj. Debaty můžete sledovat z celé ČR prostřednictvím facebookového profilu portálu Euroskop a jednotlivých Eurocenter.

Zdroj: Úřad vlády, ilustrační foto čtk

Sdílet tento příspěvek