Kam za kulturou příští týden? Přinášíme tipy!

Přinášíme tipy na kulturní a vzdělávací akce příštího týdne. Doporučujeme festival vizuálního umění Prague Art Week v Praze, Den pro zdraví a udržitelnou mobilitu v Ústí nad Labem nebo Den Zlínského kraje ve Zlíně. Čtěte dál a dozvíte se více!

Ve středu v Praze: promítání evropského filmu Kino EUROPA

Cyklus pravidelného promítání Kino EUROPA přináší průřez unikátními a podnětnými evropskými filmy posledních let. Projekce doprovázené úvodními komentáři jsou přístupné zdarma díky podpoře Evropské komise v ČR a Kanceláři Evropského parlamentu. Příští projekce nabídne drama Western z německo-bulharsko-rakouské koprodukce.

  • Kde: Praha, 3. promítací sál kina Světozor
  • Kdy:  20. září 2023, od 18:15 hodin

Ve středu v Ústí nad Labem: Den pro zdraví a udržitelnou mobilitu

Město Ústí nad Labem zve veřejnost na osvětovou akci Den pro zdraví a udržitelnou mobilitu, která se v rámci Evropského týdne mobility uskuteční již popáté, tentokrát v rozšířené verzi. Můžete se těšit na program Ligy proti rakovině, osvětové stánky zdravotních pojišťoven s bezplatným poradenstvím, představení udržitelných dopravních prostředků, veřejné projednání Akčního plánu pro udržitelnou energii a klima i smoothie a zmrzlinu zdarma. Více informací o akci naleznete ZDE.

  • Kde: Ústí nad Labem, Mírové náměstí a Informační středisko města Ústí nad Labem
  • Kdy:  20. září 2023, od 10 do 20 hodin

Ve čtvrtek v Ostravě: seminář – Dotace EU a projektové řízení 2023

Chcete získat informace, jak správně řídit projekt z fondů EU? Přijďte na bezplatný seminář Eurocentra Ostrava. Seminář je určen primárně pro cílovou skupinu žadatelů a příjemců podpory z fondů EU. Pro praktické ukázky a cvičení je vhodné mít s sebou vlastní notebook či obdobné mobilní zařízení. Účastníky seminářem provede Ing. Lukáš Melecký, Ph.D.

Kapacita je omezená, registrujte se proto nejpozději do úterý 19. září 2023.
Kontaktní osoba: Magdalena Štefečková
e-mail: magdalena.stefeckova@mmr.cz, tel.: 739 385 180

  • Kde: Ostrava, VŠB – TUO, Ekonomická fakulta, Havlíčkovo nábřeží 38A, místnost E704
  • Kdy: 21. září 2023, od 9 do 16 hodin

Od čtvrtka do neděle v Praze: Prague Art Week 2023

Mezinárodní festival vizuálního umění Prague Art Week 23 zve na výstavy a komentované prohlídky ve více než čtyřiceti galeriích, muzeích, aukčních síních i pod širým nebem. Slavnostní zahájení festivalu proběhne ve Veletržním paláci Národní galerie Praha ve čtvrtek od 19 hodin, kde bude v letošním roce umístěno také centrum pro profesionály, tzv. Superstudio.

  • Kde: Praha, seznam všech událostí naleznete zde
  • Kdy:  21. – 24. září 2023, vždy od 10 do 18 hodin

 

V sobotu ve Zlíně: Den Zlínského kraje

V sobotu bude ve Zlíně probíhat Den Zlínského kraje. Těšit se můžete na stánky s regionálními potravinami, spoustu atrakcí pro děti, běžecký i cyklistický závod a řadu koncertů. Na platformě 14I15 Baťova institutu vystoupí MAJK SPIRIT, NO NAME, PREMIER, VOXEL, KŘÍDLA, folklorní soubor VONICA, muzikanti ze ZUŠ Zlín i mažoretky s dechovým orchestrem.

Událost bude moderovat Tomáš Zástěra. Více informací o programu najdete na www.denzk.cz

  • Kde: Zlín, Baťův mrakodrap a okolí
  • Kdy:  23. září 2023, od 9 do 23 hodin

Sdílet tento příspěvek