Podzimní kolo soutěže DiscoverEU je otevřeno!

Další příležitost pro mladé cestovatele je tady! Podzimní kolo soutěže pro 18leté studenty je otevřeno a tak se můžeš přihlásit i ty!

Co je DiscoverEU?

Jedná se o iniciativu v rámci programu Erasmus+, která vznikla za účelem umožnit mladým Evropanům cestovat a poznávat Evropu převážně vlakem, přičemž jízdné financuje právě EU. Cílem je pomoci mladým lidem lépe poznat kulturu, historii a jazyk evropských zemí, jakož i stát se samostatnými, sebevědomými či si najít nová přátelství. Od roku 2018, kdy projekt vznikl, se iniciativy zúčastnily již desítky tisíc mladých lidí, kteří tak měli možnost osvojit si evropskou identitu.

Proto, pokud je ti právě letos 18 let a máš chuť poznat Evropu, je letošní ročník soutěže DiscoverEU právě pro tebe!

Jaké jsou podmínky pro přihlášení?

  • Datum narození v roce 2005 (tj. od 1.1. 2005 do 31.12. 2005 včetně)
  • Řádně vyplněná online přihláška
  • Občanství EU, případně v nečlenské zemi přidružené k programu Erasmus+ (Island, Norsko, Severní Makedonie, Srbsko a Turecko)

Vybraní zájemci získají možnost cestovat po Evropě v období od 1. března 2024 do 31. května 2025, v rozmezí 1-30 dní! Do soutěže je možné se hlásit jako jednotlivec nebo jako skupina až 5 mladých lidí, pokud každý znich splňuje výše uvedené podmínky.

A pokud ti to v tomto kole nevychází, nebo ještě nemáš 18, nezoufej. Další kolo soutěže bude otevřeno opět na jaře a možnost přihlásit se znovu bude!

Více informací, včetně přihlášky, najdeš na oficiálním webu soutěže ZDE.

Autor: Beata Parimuchová, Eurocentrum Brno

Sdílet tento příspěvek

Další aktuality