Rozhoduj o Evropě: zúčastni se simulací zasedání Rady EU a Evropského parlamentu

Jsi studentem střední školy a chceš se dozvědět více o evropské politice a vyzkoušet si, jaké to je zastupovat stát na půdě Rady EU nebo občany v Evropském parlamentu? Od října do prosince se v rámci projektu Rozhoduj o Evropě uskuteční celkem 8 vzdělávacích seminářů v různých městech po celé republice. Přihlas se a staň se tvůrcem evropské politiky v ČR!

Nový ročník vzdělávacího projektu Rozhoduj o Evropě je unikátní kombinací jednodenních interaktivních seminářů v regionech a simulace zasedání institucí Evropské unie. Projekt je zaměřen na podporu dialogu mladých lidí v České republice a na Slovensku o aktuálních evropských tématech a na jejich setkávání a diskuse s politiky, odborníky a dalšími osobnostmi veřejného života.

Projekt je určen středoškolákům ze všech typů škol z celé České republiky a Slovenska a jeho cílem je přiblížit mladým lidem rozhodovací proces na úrovni Evropské unie.

Každý seminář sestává ze dvou částí:
1)  zjednodušené simulace jednání Rady EU a Evropského parlamentu

2)  workshopu k volbám do Evropského parlamentu

Během října již proběhly dva interaktivní semináře v Brně a Českých Budějovicích, dalších šest jich ale ještě zbývá! Navíc tři nejúspěšnější účastníci simulace Rady EU a Evropského parlamentu vyhrají hodnotné ceny a získají diplom. Ti nejlepší zástupci z obou institucí zároveň automaticky postoupí na vícedenní modelové zasedání institucí EU, které se uskuteční v únoru 2024.

Registrace na nadcházející semináře:

• PLZEŇ – 30. 10. 2023 – PŘIHLÁŠKA

• PRAHA – 31. 10. 2023 – PŘIHLÁŠKA

• PARDUBICE – 8. 11. 2023 – PŘIHLÁŠKA

• OSTRAVA – 10. 11. 2023 – PŘIHLÁŠKA

• ÚSTÍ NAD LABEM – 23. 11. 2023 – PŘIHLÁŠKA

• OLOMOUC – 1. 12. 2023 – PŘIHLÁŠKA

Projekt je realizován obecně prospěšnou společností EUTIS a díky podpoře Zastoupení Evropské komise v České republice, Odboru komunikace o evropských záležitostech Úřadu vlády ČR, Kanceláře Evropského parlamentu v České republice, Europe Direct Česká republika, Národní pracovní skupině pro strukturovaný dialog s mládeží a Eurodesk Česká republika.

Zdroj a foto: Rozhoduj o Evropě

Sdílet tento příspěvek