V Bruselu dnes proběhne Tripartitní sociální summit

Nejvyšší představitelé institucí EU se dnes v Bruselu sejdou se zástupci vlád a evropských a národních sociálních partnerů. Hlavním tématem trojstranné vrcholné schůzky bude „vytváření základních prvků úspěšného evropského hospodářství pro pracovníky a podniky“.

Účastníci Tripartitního sociálního summitu se budou zabývat nedostatkem pracovních sil, průmyslovou a energetickou politikou zaměřenou na vytváření kvalitních pracovních míst a na udržitelný růst a reakcí na americký zákon o snížení inflace (IRA).

Summit představuje fórum pro dialog mezi orgány EU a evropskými sociálními partnery na úrovni vrcholového vedení. Spolupředsedají mu předseda Evropské rady Charles Michel a předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyen. Za španělské předsednictví se ho zúčastní premiér země Pedro Sánchez. Účastnit se budou také ministři pro zaměstnanost Španělska a nadcházejících předsednických zemí Belgie a Maďarska

Z evropských sociálních partnerů se schůzky zúčastní mimo jiné Konfederace evropského podnikání BusinessEurope, Evropská konfederace odborových svazů, sdružení podniků poskytujících služby obecného zájmu SGI Europe, Evropské sdružení řemesel a malých a středních podniků a Konfederace evropských manažerů.

Tiskovou konferenci ze summitu bude možné sledovat živě zde.

Foto: ES PRES

Sdílet tento příspěvek