Nový ročník soutěže Europa Secura

Už 17. ročník soutěže EuropaSecura je tady! Přihlašovat tříčlenné týmy je možné až do 4. března 2024.

Soutěž EuropaSecura je určena všem studentům a studentkám SŠ, kteří mají zájem o aktuální dění a mezinárodní události, chtějí si rozšířit znalosti a zažít něco nezapomenutelného. V roce 2024 se uskuteční již 17. ročník.

Sestavte tříčlenný tým a zapojte se do unikátní několika kolové soutěže. Otestujte si své znalosti ve vědomostním testu, vžijte se do role expertů a expertek na bezpečnost a zažijte nezapomenutelný týdenní workshop s Armádou ČR a odborníky a odbornicemi na mezinárodní politiku. Tři nejlepší týmy vyhrají plně hrazenou exkurzi do Bruselu.

Soutěž EuropaSecura je určena pro všechny, kteří:

  • dosáhli minimálně 15 let věku a prezenčně studují SŠ v České republice;
  • vytvoří tříčlenný tým reprezentující SŠ – tým nemusí být nutně složen ze studentů/tek stejné školy;
  • v předchozích ročnících soutěže se neúčastnili celostátního finále na vojenské základně v Brdech;
  • zajímají se o mezinárodní politiku, aktuální dění a mají chuť se naučit něco nového a zažít řadu nevšedních zážitků;
  • vyplní přihlášku do 4. března 2024.

Hlavní cenou soutěže EuropaSecura pro tři nejlepší týmy je plně hrazený zájezd do Bruselu. Vítězové navštíví sídla institucí Evropské unie a HQ NATO a setkají se zajímavými lidmi a politiky (v roce 2022 mj. eurokomisařka Věra Jourová). Výherci si prohlédnou např. sídlo Evropské komise, projdou si budovu Evropského parlamentu a budou mít možnost debatovat s diplomaty a diplomatkami hájící zájmy České republiky u těchto institucí. Vedle oficiální části programu bude čas i na prohlídku turistických pamětihodností Bruselu a zábavu.

Více informací o projektu naleznete ZDE.

Soutěž EuropaSecura je organizována Institutem pro evropskou politiku EUROPEUM ve spolupráci s Ministerstvem obrany ČR, Armádou ČR, Zastoupením Evropské komise v České republice, sítí Eurocenter Úřadu vlády ČR a sítí Europe Direct za podpory Ministerstva zahraničních věcí ČR a Hanns-Seidel-Stiftung.

Sdílet tento příspěvek

Další aktuality