Kam za kulturou? Přinášíme tipy na příští týden!

Na příští týden doporučujeme besedu s Jiřím Padevětem o historii a současnosti, debatu s britským velvyslancem Mattem Fieldem a online webinář Youth on the Move, také Vás znovu zveme si prohlédnout výstavu dětských prací: „Vícejazyčnost je bohatství”. Čtěte dál a dozvíte se více!

Beseda s Jiřím Padevětem – Obyčejný fašismus včera a dnes?

Knihovna města Hradce Králové pořádá svou pravidelnou besedu tentokrát se spisovatelem a ředitelem nakladatelství Academia Jiřím Padevětem, beseda má podtitulek „Obyčejný fašismus včera a dnes?“.

Prodej vstupenek už běží a lze je koupit za 100 Kč na infopultu ústřední budovy ve Wonkově ulici, v informačním centru HK nebo online na https://1url.cz/kuhvr.

KDY: čtvrtek 15.2. od 17:00

KDE: Víceúčelový sál Centra celoživotního vzdělávání, Knihovna města Hradce Králové

Zdroj: Knihovna města Hradce Králové

In Conversation With… Matt Field

Knihovna Václava Havla připravila další z cyklu příležitostných přednášek v angličtině In Conversation With… tentokrát s velvyslancem Spojeného království v Praze Mattem Fieldem. Řekne vám trochu o tom, co považuje za nejdůležitější aspekty své mise, jak vidí česko-britské vztahy v roce 2024, a jaké hodnoty chce ve své funkci nejvíce prosazovat.

Moderátorkou večera bude Tereza Willoughby, vedoucí redakce kultury zpravodajství ČT.

KDY: úterý 13.2. 19:00 – 21:00

KDE: Knihovna Václava Havla, Ostrovní 13, Praha 110 00

ONLINE webinář: Youth on the Move – how to prepare for international mobility

Zdroj: Eurodesk Brussels Link

Eurodesk v Bruselu společně s Erasmus Student Network (ESN) spolupořádají webinář pro všechny mladé, kteří se zajímají o možnosti vycestování do zahraničí během studia. Pokud hledáte podklady, které by vám pomohly připravit mladé zájemce na účast v zahraničním výměnném pobytu, nebo jste student a uvažujete o účasti v zahraničním projektu, pak je tento webinář určen právě vám.

Webinář bude probíhat online přes platformu zoom a je nutné se registrovat zde.

Řečníci:

  • ​Benedetta Flor Patricia Medina Muñoz, referentka pro audiovizuální záležitosti a kampaně, Eurodesk Brussels Link
  • Lina Mohorić, manažerka komunikace, Erasmus Student Network

KDY: středa 14.2. 11:00 – 12:30

KDE: Zoom, registrace zde

Zdroj: Ústav mezinárodních vztahů

Výstava dětských prací: „Vícejazyčnost je bohatství” v Evropském domě

Až do 29. února máte šanci si zajít do knihovny Evropského domu v Praze a vidět výstavu dětských prací, které byly vytvořeny v rámci soutěže „Vícejazyčnost je bohatství“ 2023.

Jedná se o 11. ročník soutěže Vícejazyčnost je bohatství 2023, která pobízí děti a jejich dospělé mentory k výuce jazyků a lepšímu mezikulturnímu porozumění. Celkem se zúčastnilo 49 škol a organizací, 105 pedagogů a 935 žáků. V rámci soutěže děti použily celkem 33 různých jazyků. Přijďte se podívat na nejlepší výtvory, dokud výstava běží.

KDY: Do 29.2.

KDE: knihovna Evropského domu v Praze, Jungmannova 24

Autor: Filip Jančárek, Úřad vlády ČR

Sdílet tento příspěvek