Soutěž Europa Secura opět běží!

O co jde?

Soutěž EuropaSecura je určena všem SŠ studentům a studentkám, kteří se zajímají aktuální dění, bezpečnostní témata a mezinárodní události a chtějí si rozšířit znalosti a zažít něco nezapomenutelného. V roce 2024 se uskuteční již 17. ročník soutěže.

V čem se soutěží?

Soutěž má několik kol, kde si otestujete své znalosti ve vědomostním testu, zkusíte si napsat analýzu ke konkrétní mezinárodní situaci, obhájit jí a naučíte se oponovat analýzy vašich soupeřů. Nejlepší tříčlenné krajské týmy si pak mohou užít role expertů a expertek na bezpečnost a zažít nezapomenutelný týdenní workshop s Armádou ČR a odborníky a odbornicemi na mezinárodní politiku. Tři nejlepší týmy vyhrají plně hrazenou exkurzi do Bruselu. Díky dlouhodobé podpoře partnerů soutěže je možné proplatit všechny náklady spojené s účastí, soutěž je tak otevřena všem.

Kdy? Kde?

Základní kolo je otevřeno do 4. března 2024 a přihlásit se můžete na webu soutěže zde https://www.europasecura.cz/ kde získáte i podrobné informace a dojmy účastníků z předchozích let. V květnu budou probíhat krajská kola (termín zveřejníme na našem webu) a od 10. do 14.6. bude celostátní finále v Brdech.
V minulém ročníku do finále postoupil z Karlovarského kraje tým Prvního českého gymnázia Karlovy Vary.

Partneři soutěže

Institut pro evropskou politiku EUROPEUM, Ministerstvo obrany České republiky, Armáda České republiky, Zastoupení Evropské komise v České republice, Nadace Hannse Seidela, Ministerstvo zahraničních věcí České republiky, Eurocentra Úřadu vlády České republiky, střediska EUROPE DIRECT.

Sdílet tento příspěvek