Startuje další ročník soutěže pro středoškoláky Europa Secura!

Týdenní workshop s armádou České republiky, setkání s odborníky na mezinárodní politiku, nebo exkurze do Bruselu a návštěva institucí Evropské unie a sídla NATO. To vše mohou zažít středoškoláci z České republiky, kteří se přihlásí do 17. ročníku soutěže Europa Secura!

Soutěž EuropaSecura je určena všem studentům a studentkám středních škol, kteří mají zájem o aktuální dění a mezinárodní politiku, chtějí si rozšířit znalosti a zažít něco nezapomenutelného. Jaké jsou podmínky účasti?

Soutěž je určena pro všechny, kteří:

  • dosáhli minimálně 15 let věku a prezenčně studují SŠ v České republice;
  • vytvoří tříčlenný tým (tým nemusí být nutně složen ze studentů/tek stejné školy)
  • v předchozích ročnících soutěže se neúčastnili celostátního finále na vojenské základně v Brdech;
  • zajímají se o mezinárodní politiku, aktuální dění a mají chuť se naučit něco nového a zažít řadu nevšedních zážitků;
  • vyplní přihlášku do 4. března 2024 a otestují své znalosti ve vědomostním kvízu.

Přihlášené týmy budou obhajovat své bezpečnostní analýzy v rámci regionálních kol, kde si vyzkouší své prezentační a argumentační dovednosti. Výherce těchto kol čeká nezapomenutelný týdenní workshop s Armádou České republiky. Tři nejlepší týmy z celé republiky následně vyhrají plně hrazenou exkurzi do Bruselu. Vítězové navštíví sídla institucí Evropské unie a HQ NATO, setkají se zajímavými lidmi a politiky a budou mít možnost debatovat s diplomaty a diplomatkami hájící zájmy České republiky ve světě. V roce 2022 měli úspěšní studenti např. možnost setkat se s paní eurokomisařkou Věrou Jourovou.

Soutěž probíhá od března do června 2024. Přihlášku do soutěže naleznou zájemci na stránkách: www.europasecura.cz. Více informací k projektu rádi podají také pracovníci regionálních Eurocenter.

Sestavte tříčlenný tým, vžijte se do role expertů a expertek na bezpečnostní politiku a získejte jedinečné zážitky!

Soutěž EuropaSecura je organizována Institutem pro evropskou politiku EUROPEUM ve spolupráci s Ministerstvem obrany ČR, Armádou ČR, Zastoupením Evropské komise v České republice, sítí Eurocenter Úřadu vlády ČR a sítí Europe Direct za podpory Ministerstva zahraničních věcí ČR a Hanns-Seidel-Stiftung.

Sdílet tento příspěvek

Další aktuality