Noc s Andersenem v Karlovarském kraji

Co je Noc s Andersenem?

Noc s Andersenem je akce knihoven na podporu dětského čtenářství, při níž děti nocují v knihovnách u příležitosti výročí narození dánského pohádkáře Hanse Christiana Andersena. Pořádá se už 20 let. Více informací o Noci s Andersenem naleznete zde včetně seznamu zapojených knihoven a škol.

Proč Andersen?

Hans Christian Andersen byl dánský spisovatel a všichni ho znají jako autora více než 150 pohádek. V době, kdy neexistovala televize, měly pohádky velký význam nejen pro děti. Andersen v nich oživil neživé věci (domy, hračky, sněhuláka, jehly) a nechal promluvit zvířata. Ukazuje krásu života i jeho problémy. Andersenovy pohádky se staly předlohou dalším hudebním a výtvarným dílům. A kterou máte nejraději Vy? Malou mořskou vílu nebo Sněhovou královnu?

A co na to Eurocentra?

Eurocentra v celé ČR letos pořádají celorepublikovou soutěž v rámci blížící se Noci s Andersenem. Podrobné podmínky soutěže naleznete níže. Soutěž trvá od 4.3. – 24.3. 2024. Úkolem soutěžících je vyplnit krátký kvíz a pak už si jen držet pěsti při losování!

V každém kraji budou vybráni 3 výherkyně/výherci. Vyhrát můžete třeba interaktivní globus, deskovou hru nebo jiné zajímavé ceny. Soutěžit můžete prostřednictvím QR kódu níže. Tak hodně štěstí!

Sdílet tento příspěvek