Noc s Andersenem: losujeme výherkyně a výherce pohádkové soutěže

Již 25. ročník literární akce pro děti Noc s Andersenem ve spolupráci s Eurocentry je úspěšně za námi. V pátek 22. 3. prožily děti po celé České republice kouzelný den plný zábavných aktivit a poutavých příběhů. Se svými kamarády přenocovaly ve své vybrané škole nebo knihovně, která si připravila svůj vlastní, pestrý program. Děti hrály, zpívaly, četly ale i se učily a poslouchaly, třeba během návštěv cenných hostů.

Malé čtenáře a čtenářky během večera pozdravili například prezident Petr Pavel či ministr pro evropské záležitosti Martin Dvořák. I on vyzdvihnul odkaz, který po sobě zanechal Hans Christian Andersen, autor pohádek, po kterém celá akce nese svůj název.  Připomněl také možnost zapojení do soutěže, kterou si v rámci akce připravila naše Eurocentra. Celé video najdete níže.

„Příběhy nám připomínají, jak je důležité poznávat nové jazyky a kultury, aby se nám otevřel celý svět dobrodružství. A víte, co je na Evropě skvělé? Třeba to, jak je jednotná v rozmanitosti. Přesně jako pohádky, které má každý země jiné, ale všechny nás baví a všechny nás něco učí.“

Martin Dvořák, ministr pro evropské záležitosti

Až do neděle byla možnost vyplnit krátký kvíz zaměřený na postavy z evropských pohádek, a mít tak příležitost vyhrát zajímavé ceny. V každém kraji vylosujeme tři dětské výherkyně a výherce, kterým předáme knihy a deskové hry. Hlavní celorepublikovou cenu, kterou je globus z 3D puzzlů, vylosoval sám pan ministr Dvořák. Výhercem je Michal ze Zlínského kraje. Globus už putuje za ním. Pro další informace sledujte Facebook a Instagram Tvoříme Evropu.

Všem 484 účastníkům a účastnicím pohádkové soutěže moc děkujeme za aktivitu a s výsledky losování se vítězům ozveme již brzy. Pěvně věříme, že si děti akci užily a zjistily, jak zábavné může být čtení. Doufáme, že se společně s námi budete těšit zase za rok!

Kam poputuje hlavní výhra? Aneb ministr losuje

Ze všech 484 došlých odpovědí losoval pan ministr pro evropské záležitosti Martin Dvořák jednoho malé čtěnáře nebo čtenářku.

Hlavní cena svítící globus z 3D puzzlů poputuje za malým dobrodruhem Michalem ze Zlínského kraje. Gratulujeme a cena je na cestě za svým novým majitelem.

Sdílet tento příspěvek

Další aktuality