Pražská vesmírná agentura EUSPA otevřela nabídku stáží!

Agentura Evropské unie pro vesmírný program (EUSPA) v současné době nabízí možnost dlouhodobé stáže v 11 různých odděleních svého sídla v Praze. Vybraní stážisté mají navíc po dobu stáže nárok na měsíční grant ve výši 1 500 eur. Čas na přihlášení je do konce května.

EUSPA poskytuje nejen studentům a absolventům vysokých škol jedinečnou možnost seznámení s fungováním jedné z agentur Evropské unie a umožňuje získání pracovních zkušeností v prestižním mezinárodním prostředí, aniž byste museli vycestovat z Česka.

Délka dlouhodobé stáže bývá obvykle stanovena na 6 měsíců, maximálně však na 1 rok. Stážisté dostávají během stáže, která je v rozsahu plného úvazku, grant ve výši 1 500 eur měsíčně. Rovněž mají nárok na úhradu cestovních nákladů z místa bydliště.

Stáže jsou v současnosti nabízeny v odděleních marketingu a inovací, informačních a komunikačních technologií, bezpečnostních orgánů, komunikace či práva, veřejných zakázek a dalších. Na výběr je také ze specializovaných stáží zaměřených na sledování vesmíru či oblast vesmírné politiky a udržitelnosti.

Kromě dlouhodobých stáží EUSPA pravidelně nabízí také možnost krátkodobých neplacených stáží pro studenty a absolventy vysokých škol v maximální délce trvání 3 měsíců. V případě zájmu zašlete životopis ve formátu Europass a motivační dopis v anglickém jazyce na adresu jobs@euspa.europa.eu.

Kompletní seznam nabízených stáží naleznete zde.

Uzávěrka přihlášek: 31. května 2024 v 11:59 hod.

Více informací o kritériích způsobilosti a o právech a povinnostech stážistů naleznete v pravidlech, kterými se řídí program stáží agentury.


Ilustrační foto: Unsplash

Sdílet tento příspěvek