Plánujete absolvovat vzdělávací či rekvalifikační kurz? EU vám na něj přispěje až 50 tisíc Kč

Věděli jste, že Vám stát společně s fondy Evropské unie může přispět až 50 000 Kč na vzdělávací kurzy, které Vám pomohou vylepšit kariérní vyhlídky, vrátit se po delší přestávce do práce, zcela změnit obor nebo Vás podpořit na samém začátku Vašeho profesního života? Pojďte se s námi podívat na to, jak využít příležitosti na trhu práce na maximum!

Rok 2023 byl Evropským rokem dovedností, který představil řadu nových příležitostí naučit se novým dovednostem díky podpoře EU. O příspěvek na vzdělávací kurzy ale můžete žádat i letos! Evropská agenda dovedností je pětiletý plán, díky jehož vzdělávacím iniciativám financovaným EU se budete moci zapsat do kurzu, který Vám pomůže nastartovat Vaši kariéru nebo začít s něčím úplně novým.

O finanční podporu na vzdělávání mohou žádat uchazeči o zaměstnání, ale i lidé, kteří práci mají, ale plánují ji změnit. Týká se to také například žen na rodičovské dovolené, které se chtějí připravit na návrat do pracovního života.

Kurzů si můžete vybrat klidně několik, jediným omezením je částka 50 000 Kč na 3 roky. O kurzy je také nutné žádat jednotlivě, tedy požádat o další kurz až po skončení toho předchozího.

Seznam dostupných vzdělávacích kurzů najdete na webu Úřadu práce ČR.

Jaké další projekty a nástroje EU by Vás mohly zajímat?

  • Nástroj Europass – Existuje bezpočet příležitostí ke studiu, vzdělávání a práce po celé Evropě. Europass Vám pomůže s tvorbou životopisu nebo motivačního dopisu a také skrze něj můžete vyhledávat pracovní nabídky nebo vzdělávací příležitosti.

  • Test digitálních dovedností – Na současném trhu práce budete potřebovat na většině pracovních míst určitou úroveň digitálních znalostí. Otestujte si své dovednosti a získejte tipy na odpovídající kurzy a vzdělávání založené na výsledcích Vašeho testu, abyste mohli pozvednout své digitální dovednosti na zcela novou úroveň.

  • Evropský fond pro přizpůsobení se globalizaci – Byli jste propuštěni z práce a nedaří se Vám nalézt jiné zaměstnání? Podporu z tohoto fondu mohou čerpat osoby, které přišly o práci v důsledku koronavirové krize, digitalizace, automatizace, přechodu na nízkouhlíkové hospodářství nebo dalších změn.

Zdroj: Europa.eu, Centrum-vzdelavani.cz
Ilustrační foto: Unsplash

Sdílet tento příspěvek