Březen v Eurocentru České Budějovice

V březnu jsme se jako obvykle věnovali především přednáškové činnosti na školách v celém Jihočeském kraji. A protože na přelomu března a dubna slavíme Velikonoce, nesla se řada přednášek právě v tomto duchu.

Přednášky pro 1. stupeň ZŠ o velikonočních zvycích ve vybraných zemí Evropské unie jsou velmi oblíbené u žáků i učitelů. Povídáme si nejen o tom, proč a kdy se Velikonoce slaví, ale především cestujeme po Evropě a porovnáváme, kde se slaví Velikonoce podobně jako u nás. Nejzajímavější jsou samozřejmě ty zvyky, které u nás neznáme. Věděli jste například, že v Dánsku si lidé posílají tzv. škádlivé dopisy, nebo že v severských zemích se děti na Velikonoce převlékají za čarodějnice?
Na základních a především pak na středních školách jsme se v březnu ale věnovali i tématům fungování Evropské unie a možnostem cestování, studia, stáží i práce v EU. Pokračoval i vzdělávací program pro seniory, tentokrát na téma jazykové, kulturní a náboženské rozmanitosti v Evropské unii. Podrobnější informace a fotografie naleznete na našem profilu na Facebooku.

Sdílet tento příspěvek