Zažijte Evropu: v srdci Prahy otevřelo nové interaktivní centrum o EU

Minulý týden se v Praze otevřelo nové multimediální a interaktivní centrum Zažijte Evropu. V Paláci Dunaj na Národní mohou návštěvníci nově nahlédnout do dění v Evropské unii, navštívit imerzivní kino nebo si zahrát simulační hry, ve kterých si vyzkouší roli europoslance.

Nové multifunkční centrum Zažijte Evropu nabízí stálou expozici s multimediálními stanicemi s mapami Evropy či přehledy fungování legislativních procesů v institucích EU. Kromě toho zde návštěvníci najdou interaktivní panely se všemi poslanci Evropského parlamentu či eurokomisaři. Část expozice se věnuje přímo České republice, národním prioritám a její roli v evropském rozhodování.

Zaujmout může také unikátní 360° kino, chytrý fotokoutek či simulační hry, díky kterým si zejména studenti mohou vyzkoušet tvorbu evropské legislativy nanečisto. Návštěvu simulačních her je jako jedinou nutné rezervovat předem. Kromě toho je však centrum volně přístupné každý den od 10 do 18 hodin a je zcela zdarma.

Pražské sídlo Zažijte Evropu je již dvanáctým zážitkovým centrem Europa Experience v EU. Najdete ho také v Římě, Paříži, Varšavě, Berlíně, Helsinkách a dalších hlavních městech Evropy. Po celkové rekonstrukci se do historické budovy Paláce Dunaj přestěhovalo i Zastoupení Evropské komise a tuzemská Kancelář Evropského parlamentu. V blízké době se připojí i Eurocentrum Praha, které zajišťuje informační servis o EU v regionu.

Sdílet tento příspěvek