Jazyk sousedů od začátku! Nachbarsprache von Anfang an! 

Sasko-český kooperační projekt podpořený z programu Interreg Česko – Sasko si klade za cíl přibližovat ještě více dětem ze saského a českého příhraničí v raném věku jazyk a kulturu sousední země.
V přeshraniční spolupráci všech čtyř sasko-českých euroregionů a pod odborným vedením organizací LaNa Tandem budou v období od roku 2024 do roku 2026 na obou stranách hranice testovány, společně rozvíjeny a dlouhodobě etablovány modelové přístupy pro každodenní použití jazyka sousedů v mateřských školách.

V rámci projektu budou dvoujazyčné osoby zprostředkovávající češtinu-němčinu pravidelně navštěvovat mateřské školy v česko-saském příhraničí. Budou doprovázet každodenní program ve třídách přímo na místě dle rámcových podmínek – cca 1x týdně asi půl dne a umožní dětem ponořit se do jazyka sousedů.
→ Pokud máte zájem o takový doprovod v jazyce sousedů integrovaný do každodenního programu, neváhejte se přihlásit v kanceláři Vašeho euroregionu:

Německo – česká úvodní konference projektu INTERREG „Nachbarsprache von Anfang an! – Jazyk sousedů od začátku!“ se koná pod heslem „Eintauchen in die Nachbarsprache – Ponořte se do jazyka sousedů“.
Datum – 29.04.2024, Místo konání: Knihovna Ústeckého kraje, Winston Churchilla 3, 400 01 Ústí nad Labem

Více najdete na webu projektu.

Sdílet tento příspěvek

Další aktuality