Slavnostně jsme zahájili výstavu ZAŽIJ EVROPU

V pondělí 22. dubna jsme slavnostně zahájili putovní výstavu s názvem Zažij Evropu. Výstava mapuje různé možnosti výjezdů do zahraničí skrze evropské programy a iniciativy, které mohou mladí lidé využívat. Vernisáž výstavy proběhla na Gymnáziu Tišnov za spolupráce školy i místních studentů, kteří akci připravili v rámci projektu podnikavosti.

Výstava Zažij Evropu mapuje různé typy výjezdů, do kterých se mohou mladí lidé v Evropě zapojovat. Jednotlivé panely blíže představují například výměny mládež, Evropský sbor solidarity, solidární projekty, soutěž Discover EU či různé typy stáží v institucích Evropské unie. Do výstavy se zapojili také mladí lidé z Jihomoravského kraje, kteří již některou ze zmíněných možností výjezdu využili a podělili se o svou zkušenost. Jejich příběhy tak mohou být inspirací pro všechny, kteří nad výjezdem do zahraničí zatím váhají.

Výstava bude nyní putovat po středních školách v Jihomoravském kraji. Cílem je motivovat mladé lidi k využívání mobilit a projektů, které Evropská unie nabízí. V případě zájmu o umístění výstavy také ve vaší škole se na nás neváhejte obrátit.

Realizátorem projektu je Eurocentrum Brno ve spolupráci se sítí Eurodesk, která výstavu finančně podpořila.

Sdílet tento příspěvek

Další aktuality