Slavnosti svobody v Plzni a výročí 20 let ČR v EU

Slavnosti svobody v Plzni jsou každoroční událostí, která slaví osvobození města americkou armádou během druhé světové války. Tato událost připomíná historický okamžik, kdy vojáci spojeneckých sil, včetně generála George Pattona, osvobodili Plzeň 6. května 1945.

Slavnosti svobody v Plzni jsou jedinečnou kombinací historických prvků, vojenských přehlídek, koncertů, tradičních jídel a dalších kulturních událostí. Na programu bývají různé aktivity, jako jsou historické rekonstrukce bitvy, ukázky vojenské techniky, koncerty různých hudebních žánrů, včetně tradičních lidových písní a moderních hitů.

Oslavy jsou významným kulturním a historickým dnem nejen pro město Plzeň, ale i pro celou Českou republiku a Evropu. Jsou symbolem vzájemného porozumění, solidarity a odhodlání bránit hodnoty svobody a demokracie. Právě proto jsme se letošních oslav zúčastnili i my za Eurocentrum Plzeň, kdy jsme návštěvníkům připomněli, že letos slavíme dvě velmi důležitá výročí – 25 let v NATO a 20 let v EU.

Na našem stánku si mohli ti nejmenší vyrobit vlastní placku, poskládat si puzzle, ti starší se pro změnu mohli zapojit do kvízu o EU, NATO a o osvobození Plzně a vyhrát stírací mapu Evropských měst. Za celé tři dny, tedy od 3.5. do 5.5., nás ve stánku navštívilo okolo 400 lidí!

Děkujeme za hojnou účast a doufáme, že se setkáme zase příští rok!

Sdílet tento příspěvek