Krajské kolo EuropaSecura už zná své vítěze!

Dne 23. května se na Magistrátu města Plzně konalo krajské kolo soutěž Europa Secura. Soutěžící obhajovali své bezpečnostní analýzy, které vypracovali na aktuální témata, zároveň si navzájem sloužili jako oponenti a nechyběla ani diskuze, nad správným řešením těchto problémů.

Výherci krajského kola se mohou zúčastnit celostátního finále v Brdech, kde budou plnit nejrůznější úkoly v terénu i na jednáních jako diplomaté členských zemí EU a řešit neklidnou situaci ve fiktivním státě. Účastníci*e si odnesou unikátní zkušenosti a zážitky a tři nejlepší týmy vyhrají zájezd do Bruselu!

Soutěž EuropaSecura je organizována Institutem pro evropskou politiku EUROPEUM ve spolupráci s Ministerstvem obrany ČR, Armádou ČR, Zastoupením Evropské komise v České republice, sítí Eurocenter Úřadu vlády ČR a sítí Europe Direct za podpory Ministerstva zahraničních věcí ČR, Hanns-Seidel-Stiftung a Velvyslanectví USA v České republice.

V Plzeňském kraji se na prvním místě umístilo Gymnázium Františka Křižíka, na druhém místě Gymnázium Rokycany a na třetím místě Gymnázium Blovice. Všem zúčastněným moc děkujeme za krásně odvedenou práci a plnohodnotnou debatu!

Sdílet tento příspěvek